Középdöntős a női válogatott

A padlóról felállva, egy rendkívül kiélezett mérkőzésen szerezte meg első győzelmét a magyar válogatott az idei szerbiai Európa Bajnokságon. Kéziseinknek létszükség volt a győzelem, és Karl Erik Böhn csapata hatalmasat küzdve, végül három góllal verte a németeket, így bejutott a középdöntőbe.

A padlóról felállva, egy rendkívül kiélezett mérkőzésen szerezte meg első győzelmét a magyar válogatott az idei szerbiai Európa Bajnokságon. Kéziseinknek létszükség volt a győzelem, és Karl Erik Böhn csapata hatalmasat küzdve, végül három góllal verte a németeket, így bejutott a középdöntőbe.


Elképesztő izgalmak közepette sikerült behúznia a második csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatottnak. Karl Erik Böhn csapatának valóban létszükség volt a győzelem, hiszen vereség esetén biztosan utazhattak volna haza a lányok a hétvégén. Görbicz Anitáék azonban tettek arról, hogy még jó néhány napig róluk beszéljünk.


Azzal a Németországgal néztük szerdán farkasszemet, amelyik kedden az első mérkőzésén kikapott a spanyol válogatottól, így a győzelmi kényszer rájuk is érvényes volt. A meccs elején ráadásul a pirosban játszó magyarok nem is nagyon találták magukat a pályán, a német játékosok így korán több gólos vezetést szereztek. 6-1-es német vezetésnél Böhn időt kért, mi pedig egy kicsit megnyugodhattunk a tévékészülékek előtt, hiszen egy ilyen méretű rohamra senki sem számított. A szurkolóknak is kellett néhány másodperc, hogy feldolgozzák a sokkot.

Fotó: nso.hu


Az időkérést követően kezdtük összeszedni magunkat, de az egyenlítés még mindig a messzi homályban rémlett fel délibábként. A gólcsendet magyar részről egyébként Bódi Bernadett törte meg, ám a kétgólos német vezetés állandósulni látszott, bár az egyértelmű volt, hogy a piros mezesek klasszisokkal jobb játékképet mutattak, mint kedden. Bulath Anita cseréje ráadásul nagyszerű döntésnek bizonyult, és nem egyszer (általában fontos pillanatokban) hálálta meg a játéklehetőséget.


Az első félidőt végül a németek hozták 14-11-re, de a helyzet egyáltalán nem volt reménytelen. A második játékrészt frissen kezdtük, és sorra érkeztek a magyar találatok is. A Bulath-Szamoránsky kettős kiválóan működött, ahogyan a védekezésünk is. Szucsánszki Zita kemény (ám szabályos) játékára nagyon is szükség volt, és a Ferencváros irányítójának köszönhetően a mérkőzésen először megszerezte a vezetést a magyar csapat. Innentől pedig nem volt megállás.


19-18-as magyar vezetés után koncentráltan játszott a magyar válogatott, és nem követett el buta hibákat, így tartani tudtuk az 1-2 gólos vezetést. A tét nem volt kicsi: minimum kétgólos győzelem esetén biztosan továbbjutók vagyunk, a többi esetben azonban a számolgatás és a reménykedés, illetve a biztos kiesés opciói villantak fel. A játékosok azonban elkötelezték magukat a győzelem mellett, így nem volt kérdés, hogy más forgatókönyvet nem voltak hajlandók elfogadni. A németek ugyan rendre próbálkoztak, Vérten Orsiék nem engedték ki a kezükből a mérkőzést, és végül 3 góllal, 24-21-re hozták a második összecsapást, így most már biztos ott vannak a középdöntőben. Szép volt csajok! Csak így tovább!



 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés