Belsőségek, edzőségek

 Wilheim Istvánnak a Royal Balaton Golf Club edzőjének volt egy előre kialakított képe, hogy milyen lesz az idei év, de aztán végül jobb lett.

Wilheim Istvánnak a Royal Balaton Golf Club edzőjének volt egy előre kialakított képe, hogy milyen lesz az idei év, de aztán végül jobb lett.

Persze Wilheim alapvetően optimista a golf helyzetével kapcsolatban, de az idei év még így is jobban sikerült, mint azt várta. Ugyanis a játékosok számát tekintve nagyobb csökkenésre számított. A jelenséget, amiről korábban már a klubigazgató, Sarlós Tibor is nyilatkozott, Wilheim is megemlítette. Arról van szó, hogy a Royal Balatonnak idén több külföldi látogatja volt, viszont kevesebb magyar.

„Így is több hazai látogatónk volt, mint vártam volna, ami pozitívum, de itthon van a golfnak egy nagy ellensége, a szabadidő hiánya” – mondta Wilheim.

A versenyek közül, mint mindenki más, az edző is a Young Masterst emelte ki rangjánál fogva is és a juniorok szereplésének szempontjából is. Jelen pillanatban az egész magyar golf reménykedik, hogy a jó szereplésnek lesz hagyománya.

Az edző összességében meg volt elégedve a szezonnal, hiszen ahogy mondta juniorjai jól fejlődtek és a klub stábja fel volt készülve a kihívásokra.

„A junior programunk szépen fejlődött. Szerintem van nálunk legalább öt gyerek, aki pár éven belül akár magyar bajnok is lehet. Technikailag már sok mindent tudnak és anyagi háttér is áll mögöttük. Sajnos vannak olyan tehetségek, akik a megfelelő háttér hiánya miatt nem tudnak kibontakozni.”

„Jövőre néhány gyereknél el fog dőlni, hogy hobbiként fogja kezelni a sportot, vagy tényleg komolyan veszi. Egyébként van pár tanítványom, aki jövőre meglepetést is okozhat a junior mezőnyben” – nyilatkozott sejtelmesen a pro.

Ami a junior hírek közé tartozik még, hogy a balatonudvari klub jövőre ismét tart toborzót, amivel ismét csak a fiatal korosztályt célozzák meg, remélve, hogy az utánpótlásbázisuk tovább gyarapszik.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés