Vereséggel debütáltak a magyar lányok

A szerbiai Európa Bajnokság csoportkörének nyitómeccsén Magyarország válogatottja egy óriási végjátékban végül alulmaradt Horvátországgal szemben. A döntő találat valóban bohózatba illő jelenet közepette ért célt.

A szerbiai Európa Bajnokság csoportkörének nyitómeccsén Magyarország válogatottja egy óriási végjátékban végül alulmaradt Horvátországgal szemben. A döntő találat valóban bohózatba illő jelenet közepette ért célt.


Kedden megkezdődött az idei női kézilabda Euróba Bajnokság, amelynek nyitónapján a magyar válogatott a horvát csapattal mérkőzött meg. Az összecsapás elég gyengén indult, Karl Erik Böhn lányai pedig nem igazán találták a helyüket a pályán. A védekezésünk nagyon nem állt össze, a horvát játékosok szinte akadálytalanul törték át a falunkat. Herr Orsolya minimális bravúrt tudott bemutatni, a támadójátékunkat pedig sokszor a tanácstalanság jellemezte.


Az első félidőben ugyan nem engedtük, hogy a horvátok meglógjanak, minden egyes gólért ádáz harcot kellett vívnunk. Szerencsére, a büntetőket Görbicz Anita sikeresen értékesítette, Tomori Zsuzsa pedig a hátán vitte a csapatot, egészen az utolsó másodpercekig. A félidőt a horvátok hozták 15-14-re, de bíztunk benne, hogy a második játékrészre feljavul a magyar lányok teljesítménye. A második félidő első 10 perce borzasztó volt. Ugyan hamar kiegyenlítettünk, a horvátok megszórták magukat, és simán öt gólra növelték az előnyüket.


A magyar válogatott kapitánya időt kért, és Szucsánszki Zitát is csatasorba küldte, ami egyértelműen kifizetődő döntésnek bizonyult. A Ferencváros irányítója keményen (és nem utolsó sorban hatékonyan) védekezett, és azonnal egy góllal debütált. A gólcsend után tehát ismét szárnyalni kezdett a magyar csapat, bár a szélső gólok továbbra sem érkeztek, amit a jövőben mindenképpen orvosolni kell majd, ez biztos.


Az utolsó percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, és Görbizcéknek nem kevés lehetőségük volt arra, hogy átvegyék a vezetést, maradt az egál. Fél perccel a vége előtt ráadásul büntetőhöz jutottunk, amit a Győr irányítója kegyetlenül bevágott. Néhány másodperccel a vége előtt, 27-27-nél jobb szélről a horvátok próbálkoztak egy lövéssel, amit Kiss Éva ugyan bravúrral védett, a kipattanó labda pechesen valahogyan mégis a magyar kapu hálójában landolt. Böhn ugyan letette ama bizonyos T betűt az asztalra a horvát játékos lövésénél, két másodperc alatt egy kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy gólt szerezzünk a középkezdés után. A magyar válogatott tehát kikapott a legkönnyebbnek titulált ellenfelétől, így fel van adva a lecke.


A C-Csoport első mérkőzésén tehát Horvátország 28-27-re legyőzte Magyarországot, míg a másik mérkőzésen a spanyolok végül 23-20-ra legyőzték a németeket. Görbiczék szerdán az ugyancsak vereséggel debütált Németországgal játszanak majd.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés