Mégiscsak a győzelem számít

Graeme McDowellnek nem okozott különösebb gondot, hogy háromütéses előnyét megtartva begyűjtse a győzelmet az idei World Challenge elnevezésű tornán. Az északír játékos két év után emelhetett kupát ismét a magasba.

Graeme McDowellnek nem okozott különösebb gondot, hogy háromütéses előnyét megtartva begyűjtse a győzelmet az idei World Challenge elnevezésű tornán. Az északír játékos két év után emelhetett kupát ismét a magasba.


Nem kevés kihagyás után, Graeme McDowellnek csak összejött az egyéni győzelem. Nem volt egyszerű dolga, hiszen a World Challenge mezőnye nem kis nevekből állt. Az északír játékos azonban az utolsó napon is tartotta magát az eredeti játéktervéhez, és nyugodt stílusban ütögetve, végül magabiztosan húzta be ezt a győzelmet. A neve mellett vasárnap délután -17 szerepelt, amivel ő maga is elégedett volt. No meg azzal, hogy végre sikerült elsőként végeznie egy tornán, amely esemény azért lassan kezdett eltűnni a távoli messzeségben.

„Túl sokat kellett várnom. Két őrülten hosszú év telt el azóta, hogy utoljára győztesként állhattam itt. Mindannyian alapvető célként határozzuk meg a győzelmet. Szeretjük azt hangoztatni, hogy minden a fejlődésről szól, és, hogy mennyi érzelmi dolgot kell feldolgoznunk, miközben próbálunk egyre jobbak és jobbak lenni. De, legyünk őszinték. Mindannyian a győzelmeink alapján mérjük fel a tudásunkat. Igazából csak ez számít. Most már kimondhatom ezt is.” –nyilatkozta vasárnap McDowell.

A Ryder Cup után tehát a golfozónak sikerült egy egyéni elsőséggel is gazdagítani az idei termést, ami egy nagyon szép teljesítmény. McDowellt a tabellán egyébként Keegan Bradley követte, akinek a neve mellett a nap végén -14 szerepelt. Az amerikai játékos vasárnap ontotta magából a birdie-ket, ám két alkalommal is becsúszott egy-egy bogey, ami már túl sok volt. Mindazonáltal, Bradley elégedett a teljesítményével, és azt mondta, hogy Graeme nagyon jól teljesített a héten, és megérdemelte a győzelmet.


Bo Van Pelt végül -10-es eredménnyel zárta a tornát, míg Jim Furyk, Rickie Fowler és a házigazda Tiger Woods -9-cel. Webb Simpson -7-tel vonulhatott le vasárnap a pályáról, Steve Stricker -6-tal, Hunter Mahan és Bubba Watson pedig -5-tel. Jócskán lemaradva az élbolytól, Matt Kuchar és Nick Watney végül -4-et véshetett fel magának a zárónapon, Brandt Snedeker és Dustin Johnson pedig -3-at.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés