...és arra emlékeznek még?

Az év legnagyobb golfos eseménye hazánkban kétségkívül az idei Young Masters volt. A 2012-es Kincses Kalendáriumunkból megint egy ezzel a versennyel kapcsolatos cikket ajánlunk.

Az év legnagyobb golfos eseménye hazánkban kétségkívül az idei Young Masters volt. A 2012-es Kincses Kalendáriumunkból megint egy ezzel a versennyel kapcsolatos cikket ajánlunk.

Az olasz szövetségi kapitány egy itáliai születésű úriemberhez képest kifejezetten visszafogott volt. Az utolsó percig várt az ünnepléssel, és mikor a harmadik nap felénél már mindenki látta, hogy az olasz fiúk végeznek az első két helyen, ő még akkor is azt mondta nekünk: „a golfban semmi sem biztos, várjuk meg a végét.” Nos, megvártuk a végét, de még akkor is az olasz fiúkat láttuk a dobogó két legfelső fokán.

A siker receptjét persze még utólag sem árulta el a tréner, de így is hallottunk tőle olyat, amit más ország edzőjétől nem igen. Az edző így nyilatkozott az első helyezett játékosáról, Renato Paratoréról:

„Ő egy nagyon tehetséges játékos, jellemző rá az az ösztönös játék, ami az olaszoknál sokszor jelen van.” Ezek szerint alázat, kitartás és koncentráció mellett az ösztön volt az, ami hozzásegítette az olasz fiút lehengerlő eredményéhez? Akárhogy is volt, edzője nem számított ilyen kiugró eredményre. Emlékezzünk, Paratore -5-öt, -3-mat és +1-et játszott a három nap alatt. „Nem lepődtem meg még a -5-ös eredményen sem, mert ismerem Renatót, és tudom mire képes, csak nem számítottam rá, hogy már az első nap hozni tudja majd ezt a formát. Ő egy maximalista srác, bemegy par alá, de még akkor is jobb és jobb akar lenni” – mondta a szövetségi kapitány.

Paratore tűnt tehát az olaszok ászának, míg a másik fiú, Guido Migliozzi igazi jolly jokernek mondható, akit baj esetén előhúznak, és simán bejön második helyre. Az ő eredményei a következők voltak: 71, 72, 71.

Hogy mit mondott a kapitány Migliozzi játékáról, lányai teljesítményéről és hogyan értékelte a Royal Balaton rendezését, elolvashatja a Hungarian Golf Magazin 2012-es Kincses Kalendáriumában.

A kiadvány megrendelhető honlapunk főoldalán 3000 forint + Áfáért, vagy megvásárolható a hazai golfklubokban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés