A vezetés rossz ómen

Vasárnap eldől, hogy a nem hivatalos tornán, a World Challenge Graeme McDowell képes lesz-e megtartani az előnyét, és bezsebelni a szezon első egyéni címét. Addig persze még elég sok golf van hátra.

Vasárnap eldől, hogy a nem hivatalos tornán, a World Challengen Graeme McDowell képes lesz-e megtartani az előnyét, és bezsebelni a szezon első egyéni címét. Addig persze még elég sok golf van hátra.


A statisztikák azt mutatják, hogy Graeme McDowell nem szeret előnyből nyerni. Sokkal inkább akkor tud felpörögni, természetesen eredményesen, ha némi hátrányt halmozott fel az utolsó napra. Most azonban egy kicsit más a helyzet. Az északír golfozó a World Challenge zárónapjára egy kétütéses előnyt gereblyézett össze, ám a játékos bízik benne, hogy mindez nem fogja negatív irányba befolyásolni a dolgokat.

„Nem tudom, hogy hány alkalommal sikerült nyernem ilyen pozícióból. Reméljük, holnap gyarapítani tudom ezen győzelmek számát.” – nyilatkozta McDowell szombaton. A dolog úgy áll, hogy a golfozó neve mellett -13 található, miután a torna harmadik játéknapján egy hibátlan 68-as kört produkált, így maradt a tabella élén. Ezzel kétütéses előnyre tett szert az őt üldöző Keegan Bradley-vel szemben, aki -11-es állásból vághat neki a vasárnapnak.


Az élmezőnyhöz tartozik még Tiger Woods és Bo Van Pelt is, akik -8-nál tartanak, de a játékosok profizmusát ismerve, ez az állás sem reménytelen. Jim Furyk egyébként -7-nél tart, Rickie Fowler -6-os eredménnyel vonulhatott le tegnap a Sherwood pályájáról, míg Nick Watney -5-tel a zsebében térhetett nyugovóra. Bubba Watson, Steve Stricker és Webb Simpson -4-ről várhatja a zárónapot, Matt Kuchar, Zach Johnson és Dustin Johnson pedig -2-ről.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés