?Nem szeretnék jégpapa lenni.?

 Rózsa István az újpesti futtalistából golfos papává nőtte ki magát, hisz két fia is a sport elkötelezettje. Új sorozatunk keretében a szülők mesélnek gyermekeik eredményiről. Mai riportunkban Rózsa Dávidról beszélgettünk édesapjával.

Rózsa István az újpesti futtalistából golfos papává nőtte ki magát, hisz két fia is a sport elkötelezettje. Új sorozatunk keretében a szülők mesélnek gyermekeik eredményiről. Mai riportunkban Rózsa Dávidról beszélgettünk édesapjával.

Az apa örömmel mondta, hogy fia életében fontos dolog történt, ami a múltból a jövőbe repítette, hisz sikerült bekerülnie a válogatottba. Úgy látszik az erőnléti edzés és a gyógytorna, valamint a sportba fektetett rengeteg energia és hit meghozta gyümölcsét. Egy apának mindig öröm, ha azt látja, hogy gyermekei jó úton haladnak, ha szellemben és testben fejlődnek, de semmiképp sem szeretne jégpapa lenni, aki görcsösen hajtja fiait a siker felé.

„Én akkor is boldog vagyok, ha a srác szimplán élvezetből játszik, és akkor is, ha a válogatott színeiben üti a labdát, a lényeg az, hogy élvezze, amit csinál. Az nagyon jó, ha a sport révén lehetősége van bejárni Európát, már fiatalon megismerni különböző kultúrákat, kulturális szokásokat. Jómagam is nagyon sokat köszönhetek a sportnak, és én is hamar megtanultam, hogy mit jelent az a szó, hogy lemondás. Tudom, hogy milyen érzés a verseny miatt kihagyni egy bulit, de tudom azt is, hogy milyen megélni a sikert." A szezon maga jól sikerült, a kezdeti 19.6-os hendikepet sikerült 9.8-ra hozni, és bár ez kétségtelenül szép eredmény, ez csak az érem egyik fele. Maga a hendikep csak egy szám. Ahhoz, hogy érjen valamit a pályán kell megmutatni, hogy mit is takarnak ezek a számok. „Természetesen nagyon örülök a fiam jó eredményének, hisz a sikerélmény remek motivációt ad, és bár sok munka van már mögötte, még több vár rá a jövőben.” – mondta el Rózsa.

Mikor Dávid és Dani edzőjéről kérdeztük elmondta, hogy jó kezekben érzi fiai jövőjét. „Az üzleti életben és a sportban az a közös, hogy mindkettő eredménycentrikus. Damian McPherson az az ember, akinek felveszik a telefont, a golfban döntéshozók is, nagyon komoly kapcsolati tőkével rendelkezik, amihez bőven kellett letennie a golf asztalára. Szakmai hozzáértése meglátszik a tanítványai eredményein is és mindig hosszútávon gondolkozik. Mindent összevetve nagyon büszke vagyok a fiaim eredményeire, és a reményteli kezdés után bízom a még jobb folytatásban.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés