Elképesztő idényzárás

Vasárnap zajlott a European Tour idei szezonjának utolsó versenye, a DP World Tour Championship, ahol a világelső ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül jutott el oda, ahol jelenleg is tart. Rory McIlroy a keleti régiót is meghódította.

Vasárnap zajlott a European Tour idei szezonjának utolsó versenye, a DP World Tour Championship, ahol a világelső ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül jutott el oda, ahol jelenleg is tart. Rory McIlroy a keleti régiót is meghódította.


Rory McIlroy magabiztosan nyerte meg az év utolsó European Tour tornáját, így a nap végén két trófeával is gazdagodott. Egyrészt a DP World Tour Championship impozáns díját vehette át, valamint a Race to Dubai sorozat első helyezettjének járó elismerést is. A fiatal északír teljes mértékben megérdemelte mindkét kitüntetést, sőt, talán még többet is. Ez az év valóban McIlroy éve volt. Az egyéni sikerek (köztük egy újabb major) mellett részese volt a 2012-es győztes Ryder Cup csapatnak, vasárnap pedig keretbe foglalta ezt az elképesztő szezont.

A Race to Dubai cím egyébként egyáltalán nem forgott veszélyben, ám a vasárnapi tornagyőzelem már nem volt ilyen egyértelmű. A zárónapot egyébként McIlroy és Luke Donald kezdhette meg az élről, ám a brit korán kihullott a végső küzdelemből. A korábbi világelső vasárnap egy 71-es kört zárt, így a neve mellett -18-at láthattunk, amely összességében a harmadik helyhez volt elég, amin azért osztoznia kellett dél-afrikai honfitársával, Charl Schwartzellel is.

Rajtuk kívül egyébként a torna „legnagyobb” vesztese az a Justin Rose volt, aki a zárónapon egy elképesztő hajrát mutatott be, ám a nem mindennapi 62-es köre is kevés volt ahhoz, hogy befogja az élen állót. A brit golfozó vasárnap ontotta magából a szebbnél szebb ütéseket, amelyek között helyet kapott egy nagyon szép eagle is. Rose neve mellett végül -21 szerepelt, amely összességében kétütéses hátrányt jelentett McIlroy-al szemben.

„Tudtam, hogy ez egy most vagy soha pillanat lesz a pályán. Igyekeztem egyébként nem idiótának tűnni. Konkrétan egyébként libabőrös lett mindenem.” – nyilatkozta Rose közvetlenül a versenynap után. A brit azonban nem lehet elégedetlen magával, hiszen a második helyen végzett a Race to Dubai rangsorban, ő is tagja volt a Ryder Cup gárdának, és a WGC Cadillac Championshipen ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.


A versenynap legfontosabb eseményeinek összefoglalóját az alábbi linken lehet megtekinteni.


 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés