Hárman is az élen

Túl vagyunk ugyan a verseny felén, de még közel sem megjósolható, hogy ki nyeri majd vasárnap az idei DP World Tour Championshipet. A második napot követően egyébként hárman is az élen állnak, amely tény még inkább bonyolítja a helyzetet.

Túl vagyunk ugyan a verseny felén, de még közel sem megjósolható, hogy ki nyeri majd vasárnap az idei DP World Tour Championshipet. A második napot követően egyébként hárman is az élen állnak, amely tény még inkább bonyolítja a helyzetet.


Luke Donaldnak sikerült megtartania a vezető pozícióját, ám felsorakozott mellé két másik golfozó is, akik szeretnének egy kicsit úszkálni a jóban. Az egyikük a jelenlegi világelső, Rory McIlroy, a másik pedig Marc Warren. Mindhárman kitettek magukért pénteken is, így a nevük mellett két nap után -11 szerepel. Nem lehetnek nyugodtak, hiszen a mezőny még mindig rendkívül sűrű. Az élen állók azonban bíznak magukban. A hit és az elszántság kell is majd, hiszen McIlroy-nak már így is meggyűlt a baja a forró időjárással, ám úgy döntött, mit neki napszúrás, irány a pálya.

„Tegnap lejöttem a pályáról, és hasogatott a fejem, és lázam is volt. Azt hiszem, egy kicsit napszúrást kaptam a nyitónapon. Bekaptam néhány pirulát és máris sokkal jobban éreztem magam, de ma azért nem mondanám, hogy kiváló állapotban voltam. A nap elég sokat kivett belőlem ma is.” – nyilatkozta McIlroy pénteken.

A trió tehát az élen, de nem dőlhetnek hátra, mivel a mezőny valóban sűrű, és jó néhány olyan játékos ragad ütőt ezen a héten, akik előtt csakis a győzelem lebeg. Egyetlen ütéssel van csak lemaradva Louis Oosthuizen és Branden Grace, míg kettővel Richie Ramsay és Charl Schwartzel. Jamie Donaldson és Justin Rose -8-nál tart két nap után, míg Martin Kaymer és Sergio Garcia neve mellett -7 található. Elég sok golf van még hátra, és ezt nagyon jól tudja a korábbi világelső, Luke Donald is.

„Természetesen, nagyon jó érzéssel tölt el, hogy 36 szakaszon keresztül nem hibáztam egyetlen egyszer sem. Ma nem voltam egyébként olyan jó a greenen, volt néhány lehetőségem, amiket a greenen sajnos rosszul olvastam. De, egyenletes és megbízható teljesítményt nyújtottam ma. Nem kevertem bele magam túl sok veszélyes szituációba, ám a putteremmel elég jól tudom korrigálni az esetleges hibákat ilyen esetben. Mindenképpen jó móka lesz a hétvége.” –nyilatkozta pénteken Donald.


A versenynap legfontosabb eseményeinek összefoglalóját az alábbi linken lehet megtekinteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés