Elképesztő végjáték

Peter Hanson vasárnap, talán karrierje legfényesebb győzelmét aratta, miután meg tudta tartani együtéses előnyét a Kínában megrendezett BMW Masters zárónapján. Rory McIlroy hiba nélkül teljesített, de mindez kevésnek bizonyult.

Peter Hanson vasárnap, talán karrierje legfényesebb győzelmét aratta, miután meg tudta tartani együtéses előnyét a Kínában megrendezett BMW Masters zárónapján. Rory McIlroy hiba nélkül teljesített, de mindez kevésnek bizonyult.


Nem egyszer vagyunk tanúi valóban idegtépően izgalmas végjátékoknak, de ami a BMW Masters utolsó játéknapján zajlott, az valóban mindennek a teteje. Peter Hanson együtéses előnyből várhatta a vasárnapot, nyomában azonban nem kisebb név volt, mint a világelső, Rory McIlroy.


A svéd azonban igyekezett a legjobb formáját nyújtani, és időben pontot tenni az ügy végére. Minden szépen ment a maga ütemében, Hanson pedig termelte a birdie-ket, ám amikor északír kollégája belehúzott, és még egy eagle-t is elsüllyesztett a Lake Malaren pályáján, kicsit összeszorult a gyomra. Ki kellett tartani a végsőkig, nem volt más lehetőség.


McIlroy ugyanúgy egy 67-es kört produkált, mint a svéd, bár Hanson sokkal nyugodtabb lehetett volna, ha az utolsó szakasznál nem gyűlik meg a baja egy bunkerrel, és nem kell bogey-ra mentenie a helyzetet. De még ez is belefért, Hanson pedig ezzel a győzelmével megszerezte a hatodik European Tour címét.


„Nagyon felfokozott volt a hangulat a pályán. Rory hihetetlen módon ért el eagle-t a 15-ös szakasznál, aztán egy birdie-t a 16-osnál, ami azért egy kis nyomást helyezett rám. Kicsit a biztonsági játékra kellett koncentrálnom, de a világelső első ellen soha nem mehetsz biztosra. Ugyanúgy meg kellett ütni azokat a helyzeteket. Ez a győzelem egyébként messze a legfényesebb a karrierem során. Minden, amiért küzdöttem, ebben a győzelemben csúcsosodott ki.” – nyilatkozta tegnap Hanson.


Hanson végül -21-es eredményének örülhetett, McIlroy pedig -20-szal fejezte be a versenyt. A harmadik helyen egyébként Luke Donald végzett, aki vasárnap egy hibátlan 66-os kört produkált. A negyedik helyet Ian Poulternek sikerült elcsípnie, miután ő is egy szép 65-ös ütésszámmal vonulhatott le a pályáról. Donald neve mellett -17 szerepelt, Poulteré mellett pedig -16.


A negyedik játéknap legfontosabb eseményeinek összefoglalóját az alábbi linken lehet megtekinteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés