Európai Olimpiai Reménységek 2013

 Tata rendezi az Európai Olimpiai Reménységek 2013-as versenysorozatának nyitányát - Sugár András elnök beszámolója: 

Tata rendezi az Európai Olimpiai Reménységek 2013-as versenysorozatának nyitányát - Sugár András elnök beszámolója:

Az EGA Közgyűlésen sikeres tárgyalást folytattam a szlovák, az osztrák és a cseh szövetség vezetőivel arról, hogy a négy szövetség együttes kezdeményezésére létrehozott Európai Olimpiai Reménységek Tornájának nyitó versenyét 2013. április 16. és 21. között a tatai Old Lake Golf Club rendezi. 

Megállapodtunk abban, hogy a résztvevő országok legjobb 16 év alatti fiataljai vesznek részt a tornán – hat fiú és hat lány – és a verseny formája Match Play Bajnokság lesz. A tornához csatlakozhat még további két ország, nevezetesen Lengyelország és Szlovénia. A verseny rendezését támogatja a The R&A és reményeink szerint az érdekelt országok olimpiai bizottságai is. Ez utóbbira a szlovák és cseh fél részéről már kötelezettséget is vállaltak.

Az Európai Olimpiai Reménységek versenysorozata Tata után tovább folytatódik körmérkőzések formájában a résztvevő országokban, amelyek időpontjaira a résztvevő nemzetek tesznek javaslatot. Megállapodtunk abban is, hogy más, jelentősebb versenyen kölcsönösen adunk szabadkártyát a legjobb játékosainknak, hogy a versenytapasztalataikat nemzetközi szinten növeljék, és ezáltal középtávon potenciálisan résztvevői lehessenek az olimpiai versenyeknek.

Budapest, 2012. október 24.
Forrás: hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés