Beszámoló az EGA Közép-Európai Zóna üléséről

 EGA Közgyűlés 2012, Luxemburg Október 18-20. Az EGA Közgyűlés előtt tartotta ülését a Közép-Európai Zóna Jean-Marc Mommer elnök vezetésével. A megbeszélésen két témakörben alakult ki hosszabb vita. Ezek a következők: 1. Az EGA 2013-2017-es Stratégiai Terve 2. A CBA hendikep rendszer bevezetésének tapasztalatai. 1. Az EGA 2013-2017-es Stratégiai Terve.

EGA Közgyűlés 2012, Luxemburg Október 18-20. Az EGA Közgyűlés előtt tartotta ülését a Közép-Európai Zóna Jean-Marc Mommer elnök vezetésével. A megbeszélésen két témakörben alakult ki hosszabb vita. Ezek a következők: 1. Az EGA 2013-2017-es Stratégiai Terve 2. A CBA hendikep rendszer bevezetésének tapasztalatai. 1. Az EGA 2013-2017-es Stratégiai Terve.

A Stratégiai Terv arra a gondolatra épül, hogy az EGA alaptevékenysége a versenyek sikeres koordinációja kell legyen. Az EGA missziójának a kulcselemei:

1.    A golf, mint olimpiai sportág promóciója és fejlesztése Európában a kulcsfontosságú információk és szolgáltatások koordinációján keresztül.
2.    Európa-bajnokságok és nemzetközi versenyek szervezése, valamint az elit játékosok számára lehetőség biztosítása a versengésre.
3.    Az EGA HCP rendszer és a pályafelmérések koordinációja Európában.
4.    Kapcsolattartás és fejlesztés a golf nemzetközi szervezeteivel.
5.    Hivatalos képviseleti szervként fellépni az Európai Unióban a környezettudatos golf, a fenntartható fejlődés, valamint egyéb törvénykezési ügyekben.

A vita során a delegátusok rámutattak, hogy több konkrét lépést várnak az EGA vezetésétől, különösen a következő területeken:

-    a környezetvédelem terén;
-    a technikai vezető szerepben;
-    a marketing kommunikációban;
-    a minőségi szolgáltatásoknál;
-    a hendikep rendszer fejlesztésénél és karbantartásánál;
-    valamint a fejlődő golf országok felzárkóztatása terén.

Az észrevételek tükröződtek a másnapi Közgyűlés vitájában is, ahol Antti Peltoniemi elnök ígéretet tett arra, hogy a 2013-2017-es stratégiai célok elfogadásával megnyílt a lehetőség a következő Közgyűlésre a konkrét célkitűzések és programok kidolgozására.

2.    A CBA hendikep rendszer bevezetésének tapasztalatai.

A CBA hendikep rendszerrel kapcsolatban a Közép-Európai Zóna tagjai közül többen hangsúlyosan szóvá tették, hogy az nem úgy működik, ahogy szeretnék. Szó esett arról is, hogy a klubok és a versenyzők többsége nem ismeri a CBA-t – esetleg a CSA-t sem – és ahhoz, hogy a rendszer jól működjön korrekt hendikep nyilvántartás kellene. Többen voltak azon a véleményen, hogy a CBA jobb megértéséhez módosítani kellene a számítási módszert, mert a tapasztalat szerint több alkalommal ugyanazon kondíciók mellett különböző eredmények születtek (például: a junior fiúk és lányok között; juniorok és szeniorok közös versenyénél; alacsony és magas hendikepeknél). Az EGA Hendikep Bizottsága részéről hangsúlyozták, hogy ha a hendikep vezetés naprakész és hiteles, valamint a hendikep bizottságok a kluboknál működnek, akkor az eredmény legalább 85-90 százalékban pontos, de jövőre várhatók kisebb módosítások is, amivel ez az arány tovább javítható. Mindenesetre az EGA részéről szívesen veszik a javaslatokat a szövetségektől.

A következő zóna ülés várható időpontja és helyszíne: 2013. május, Pozsony.

Budapest, 2012. október 24.

Forrás: hungolf.hu

 



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés