Erőviszonyok

Nincsen már sok hátra, és kezdetét veszi az idei Ryder Cup, ami sokak szerint az elmúlt évek legizgalmasabb párharcait hozhatja majd. Mindkét válogatott kifogástalan golfozókkal bír, de vajon kik vannak jobb formában?

Nincsen már sok hátra, és kezdetét veszi az idei Ryder Cup, ami sokak szerint az elmúlt évek legizgalmasabb párharcait hozhatja majd. Mindkét válogatott kifogástalan golfozókkal bír, de vajon kik vannak jobb formában?

Szakértők szerint, az abszolút befutó Luke Donald lehet, aki nagyban hozzájárulhat az európai csapat sikeréhez. Persze, a többi csapattagot sem szabad leírni, sőt! Gondoljunk csak a fiatal északír játékosra, Rory McIlroy-ra, aki az év során már számtalanszor bizonyította tehetségét.

A másik oldal sem panaszkodhat, hiszen egy olyan válogatott, amely a sorai között tudhatja Tiger Woodsot vagy Dustin Johnsont, bizony elég jó kilátásokkal bír. Golfos újságírók és szakértők összeállítottak egy listát, amelyen rangsorolták az idei Ryder Cup indulóit.

  1. Luke Donald (Az angol rendkívül pozitív mérleggel rendelkezik a foursome formációk tekintetében, a pálya ráadásul 45 percre van a házától.)

  2. Jim Furyk (Ő az egyetlen amerikai, aki idén még nem nyert tornát, de egy rendkívül sokoldalú játékosról van szó.)

  3. Bubba Watson (Idén már nyert egy major tornát, és ő is jó formában van.)

  4. Sergio Garcia (Bejön neki ez a pálya, hiszen nem kevés siker fűződik ehhez a létesítményhez, és ő az a játékos, aki bármikor képes feltámadni, de ugyanúgy képes pillanatok alatt leblokkolni is.)

  5. Justin Rose (Második lett az East Lake pályán rendezett múlt heti versenyen, így a kiváló forma rá is érvényes.)

  6. Ian Poulter (Igazi match play specialista, és nagyon jó csapatjátékos.)

  7. Tiger Woods (A korábbi világelső idén több alkalommal tudott már nyerni, a Ryder Cup tornák pedig neki is fekszenek. Nem is kicsit.)

  8. Rory McIlroy (Az északír játékos az év során már jó néhányszor bebizonyította, hogy nem hiába került a figyelem középpontjába. Két évvel ezelőtt remekül játszott, miért lenne ez másképp idén?)

  9. Graeme McDowell (Hajdanán tökéletes puttjairól volt híres, azonban most más a helyzet. Kiderül, mire lesz képes, ha kigyúlnak a fények.)

  10. Jason Dufner (Egy Ryder Cup újoncról van szó, így biztosak lehetünk benne, hogy minden egyes ütésénél bizonyítani akar majd.)

  11. Brandt Snedeker (Ugyancsak egy újoncról beszélhetünk, de egy olyan golfozóról, aki idén megnyerte a FedEx Cupot. Elég jól hangzik.)

  12. Matt Kuchar (Ugyan, az East Lake pályáján megrendezett tornán a 10. helyet érte el, nagyon okos golfozó hírében áll.)

  13. Webb Simpson (Ryder Cup újonc ő is, tavaly ráadásul, Bubba Watson társaságában rendkívül eredményesen szerepelt a Presidents Cup során.)

  14. Phil Mickelson (Öreg róka, nem vén róka. A játékos igen tapasztalt, így tudja, mi a dörgés egy Ryder Cup versenyen.)

  15. Lee Westwood (Az angol sem ma kezdte a golfot, amely tapasztalat még jól jöhet a hétvégén.)

  16. Keegan Bradley (Huszonhat évével ő a legfiatalabb tagja az amerikai csapatnak, de újonc létére minden bizonnyal azon lesz, hogy bizonyítson.)

  17. Dustin Johnson (Hátsérülése után hatalmas visszatérést produkált, és tapasztalatait okosan kamatoztathatja majd a pályán is ezen a héten.)

  18. Zach Johnson (Jó csapatjátékos, és a kisebb kihagyás ellenére „csodákra” képes egy vassal a kezében.)

  19. Nicolas Colsaerts (Az európai csapat egyetlen újonc játékosa, de korántsem tapasztalatlan. A belga golfozó hosszan képes megütni a labdát, amely tulajdonság még nagyon jól jöhet.)

  20. Peter Hanson (Ahogyan egy átlagos svéd golfozó, ő is rendkívül jól bánik a putterével, amely csak előnyt jelenthet.)

  21. Francesco Molinari (Tapasztalat, elhivatottság, csapatjáték. Ezek mind pozitívumok, és amelyek jellemzik az olaszt.)

  22. Steve Stricker (Az utóbbi években rendkívül jól szerepelt a különböző Cupokon, így kapitányi kiválasztása valóban logikus volt.)

  23. Martin Kaymer (A németek kiválósága ebben az évben ugyan nem remekel, de bármikor képes kimagasló eredményt produkálni.)

  24. Paul Lawrie (Nagyszerű éve van a játékosnak, erőssége pedig a gurításokban és a vasjátékban nyilvánulhat meg.)

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés