Piercy remekül hajrázott

A vasárnapot ugyan hátrányból kezdte, de Scott Piercy nem adta fel, és pontos gurításainak köszönhetően tegnap megszerezte karrierje második PGA Tour címét. Az amerikai egyetlen ütéssel nyert, ami végül győzelmet ért.

 

A vasárnapot ugyan hátrányból kezdte, de Scott Piercy nem adta fel, és pontos gurításainak köszönhetően tegnap megszerezte karrierje második PGA Tour címét. Az amerikai egyetlen ütéssel nyert, ami végül győzelmet ért.

„Most már egy jó ideje igen meggyőzően játszom, és mindösszesen csak néhány áttörésre volt szükségem. Úgy érzem, ezeket most elértem, megbízható játékot produkáltam, és most valóban nem jutok szóhoz. Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy én lettem a bajnok.” – nyilatkozta Scott Piercy, aki vasárnap okosan játszott, és végül együtéses győzelmet aratott az idei Canadian Openen.

A zárónapot ugyan nem ő kezdhette meg a legelőnyösebb helyzetből, de két fő riválisa, Robert Garrigus és William McGirt nem tudott eléggé felzárkózni honfitársuk mellé. Garrigus ugyan nem követett el sok hibát vasárnap, de egyetlen birdie-bogey párosa a Hamilton pályáján nagyon kevés volt a győzelemhez. McGirt sem kápráztatta el a kanadai közönséget, és a 18. szakaszon beütött bogeyja után már biztossá vált a második hely számára.

Piercy-re egyébként első napi teljesítménye okán figyeltek fel, amikor is egy fantasztikus 62-es kört produkált. Az ezt követő napokon mind 67-et játszott, ami elég is volt ahhoz, hogy megszerezze a végső győzelmet, és karrierje második PGA Tour címét. Az amerikai nyilatkozatában hozzátette, hogy mindig is érezte, hogy nem véletlenül játszik a Tour-on. Türelem, rózsát terem – ez volt Piercy mottója, amit most, ha nem is rózsára, de egy impozáns kupára váltott.

 

A győztes Piercy neve mellett tehát vasárnap -16 szerepelt, Garrigus és McGirt neve mellett -15, Josh Teater, Bud Cauley és Chris Kirk pedig -14-es eredménnyel fejezte be az idei Canadian Opent. Bo Van Pelt és Vijay Singh -13-mal vonulhatott le a pályáról, Retief Goosen -10-el, Brandt Snedeker és Matt Kuchar pedig -6-tal.

Ezen a héten a játékosok két torna közül is választhatnak. Az egyik helyszín Nevadában a Reno-Tahoe Open, ahol egy bizonyos Scott Piercy a címvédő, a másik pedig az Akronban (Ohio) megrendezésre kerülő WGC-Bridgestone Invitational, ahol tavaly Adam Scottnak sikerült megszereznie a győzelmet.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés