Olimpia: Megvan az első érmünk

Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett a londoni olimpia női cselgáncsversenyének 48 kg-os súlycsoportjában, miután legyőzte a japán Fukumi Tomokót.

Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett a londoni olimpia női cselgáncsversenyének 48 kg-os súlycsoportjában, miután legyőzte a japán Fukumi Tomokót.

 

Óriási küzdelemben kezdődött a csata, a mérkőzés feléig azonban nem volt értékelhető akció, igaz, a japánt megintették, amiért kilépett a küzdőtérről. Egy perccel a vége előtt a magyar dzsudoka jó akciót indított, de nem sikerült pontot szereznie. Nem sokkal az összecsapás vége előtt a magyart is megintették, így következett a háromperces hosszabbítás.

Csernoviczki Csabát, Éva edzőjét a hosszabbításban elküldték a tatami mellől, de ezt követően a magyar lány fantasztikus ippont hajtott végre ellenfelén, miután kirúgta a bal lábát, és vállra fektette a 2009-es világbajnokot, így aranyponttal győzött. Csernoviczki Éva bronzérme a magyar cselgáncssport első női érme az olimpiákon, és az első magyar érem Londonban!

 

„Nagyon mélyről sikerült felkapaszkodnom, érmet szereznem. A japánt még sosem vertem meg, világbajnok, világranglista-vezető, ez külön öröm… Azt gondoltam a második mérkőzésem után, hogy ennél rosszabb nem lehet. Volt egy kínos szituáció, hogy elájultam, és lelkileg kicsit összetörtem. De ezután már nyomás nélkül versenyezhettem, különösen örülök, hogy felálltam, és érmet szereztem” – nyilatkozta a londoni olimpia első magyar érmese.

„Plusz erőt adott, hogy elküldték aput, már csak ezért is meg akartam csinálni. Azért jöttem Londonba, hogy dobogóra álljak, és ez sikerült is, nagyon boldog vagyok. A japánt még sosem vertem meg, de egy edzőtáborban már megcsináltam ellene ezt a dobást, amivel nyertem, és most az elődöntőben is ezzel verték meg, úgyhogy készültem arra, hogy így van esélyem. Az elveszített negyeddöntő után fizikailag és lelkileg is nagyon rosszul voltam, de félóra alatt sikerült összeszednem magam″ – mondta boldogan Csernoviczki.

Forrás: NSO

A magyar küldöttség első éremszerzőjének tegnapi küzdelmét ide kattintva lehet megtekinteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés