Hova tűnt Rózsa Csilla?

Az megvan, amikor a ’97-es Forma-1-es Magyar Nagydíjon Damon Hill az utolsó körre fordulva még vezet, majd a célegyenest mutató kamera képén a beérkezők között sehol nem látni? Valami hasonló történt most is.

Az megvan, amikor a ’97-es Forma-1-es Magyar Nagydíjon Damon Hill az utolsó körre fordulva még vezet, majd a célegyenest mutató kamera képén a beérkezők között sehol nem látni? Valami hasonló történt most is.

A harmadik napra virradóra – ha úgy tetszik az utolsó körre fordulva – Rózsa Csilla vezetett az idei balatonudvari Young Mastersen. Csicsi első két napi score-jával (75, 72) egyértelműen feliratkozott a bajnokaspiránsok közé, holott a verseny előtt ebben csak reménykedtünk. Nem tűnt azonban könnyűnek játékosunk dolga. Az első helyen ugyanis két külföldi lánnyal, név szerint Covadonga Sanjvan-nal (Spanyolország) és Leonie Harm-mal (Németország) osztozkodott. Ilyen nagy teherrel a vállán Csillának nem is volt könnyű éjszakája.

Az utolsó versenynapon végül minden elszállt. Az a baj, hogy ’97-ben Damon Hill csak a kamera képén, és így a kommentátorok számára vált láthatatlanná miközben kicsit csalódottan, de bejött a második helyre. Csillát ezzel szemben az utolsó körben tényleg lehagyta az élmezőny.

A magyar lány szombaton 80-at játszott, akárcsak Harm, a német vetélytárs, így mindketten jócskán visszaestek az eredménylistán. A versenyt végül a már említett spanyol lány, Covadonga Sanjvan nyerte (score: 74, 73, 74), míg Csilla négyes holtversenyben ötödik lett. Sena Ersoy (Törökország), aki a második napon egy flight-ban játszott Csillával a verseny előtt még azt nyilatkozta, hogy nehéz a magyar lánnyal együtt játszani, mivel minden társának nagy nyomást okoz, hogy Csillát minden egyes lyuknál több mint 20 fős tömeg bíztatja. Ilyen a hazai pálya, kár hogy az utolsó napon az előnyt nem sikerült kihasználni. Csicsit viszont így sem érheti rossz szó, hiszen mindent megtett, és összességében remekül játszott.

A másik hazai lányunk, Vu Fanny megtartotta kiegyensúlyozott formáját, és az első két napi 88-ak után, egy 90-es eredménnyel zárta az utolsó kört.

A fiúk mezőnyében az első két nap eredményei alapján magabiztosan vezető olasz legények megtartották pozíciójukat és a verseny legvégén is a tabella tetején zártak, Renato Paratore, Guido Migliozzi sorrendben. A harmadik napi játéka előtt Guido lapunknak adott interjújában elmondta, otthon, Olaszországban nemrég volt egy verseny, amin három napon keresztül Renato vezetett, majd az utolsó napon Guido mégis meg tudta előzni honfitársát, és egyébként jó barátját. Ez most nálunk nem ismétlődött meg.

A magyarok közül Horváth Ádám első eredményeihez képest (82, 81) szombaton drasztikusan javított összesített ütésszámán, hiszen 73-mal fejezte be a záró fordulót. Másik fiúnk, Horváth Marcell is visszahozott valamicskét az elrontott első két napból (93, 93). Ő tegnap 85-tel zárt, teljesítménye azonban így is egy kicsit csalódást keltő, hiszen a játékos is elmondta, hogy csaknem két hónapja erre a megmérettetésre készült.

A nemzetközi mezőnyből, akiktől többet vártunk volna, azok a németek voltak, hiszen ők érkeztek ide a legalacsonyabb hendikeppel, és ahhoz képest nem végeztek túlságosan előkelő helyeken.

A szervezéssel és a pályával egyébiránt mindenki meg volt elégedve, beleértve Antti Peltoniemi-t is, az EGA finn elnökét, akivel újságíróink exkluzív interjút is készítettek. Az elnök úr elmondta, hogy sok mindent tud a magyar golftörténelemről, így azzal is tisztában van, hogy a szocializmusban nálunk évekig be volt tiltva a golf, de ahogy a finn úriember fogalmazott, ha Magyarország továbbra is ilyen színvonalon rendezi meg a rábízott nemzetközi versenyeket, akkor hamar kinőheti magát a mostani, amatőrnek tetsző státuszából. Ahogy az elnök a pályát dicsérte azzal a szövetségi kapitányok és a játékosok is egyet értettek, kiemelve persze a hátsó 13-mas szakasz nehézségét, aminek trükkösségéről mindent elmond, hogy az olaszok közül a győztes Paratore az első napi birdie után, szombaton +4-et ütött rajta.

Igazán sajnálhatjuk, hogy lejárt a három év, hiszen a hazai Young Mastersek színvonala évről-évre jobb lett. Jövőre már nehezebb lesz a helyszínen szurkolni a magyaroknak, hiszen ehhez majd Németországba kell utaznunk, de ha ez lenne az ára, hogy fiaink, és lányaink a dobogón végezzenek, már megyünk is foglalni a repülőjegyet.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés