Repkednek a birdie-k, és eagle-k

Ez a verseny a kitartásról, és a stabil teljesítményről szól. Nem elég egy nap tökéletes teljesítménnyel előrukkolni, a Young Mastersen a versenyzőknek három napon át kell a legjobb formájukat hozni. Magyar játékosaink ennek megfelelően derekasan állták a sarat, sőt Rózsa Csilla a csütörtöki nap után bemelegedve 72 ütéssel az élre állt. Makszin Áron golfoktató lapunknak elmondta, a hangulat igazán csak szombatra fog a tetőfokára hágni. „Holnap nagy lesz az izgalom. A harmadik forduló mindig a legérdekesebb”- mesélte.

Ez a verseny a kitartásról, és a stabil teljesítményről szól. Nem elég egy nap tökéletes teljesítménnyel előrukkolni, a versenyzőknek három napon át kell a legjobb formájukat hozni. Magyar játékosaink ennek megfelelően derekasan állták a sarat, sőt Rózsa Csilla a csütörtöki nap után bemelegedve 72 ütéssel az élre állt. Makszin Áron golfoktató lapunknak elmondta, a hangulat igazán csak szombatra fog a tetőfokára hágni. „Holnap nagy lesz az izgalom. A harmadik forduló mindig a legérdekesebb”- mesélte.

Csilla eredménye - korábbi riportjainkból kiderült - nem meglepő, hiszen ő kifejezetten rutinos játékos, akinek az ütéseire nincs hatással a versenyen megszokott feszültség, vagy ha van, akkor az a legjobbat hozza ki belőle. Higgadt lendülete mostani remek szereplése után már egyértelmű, és vitathatatlan. „Csicsi ma nagyon jól játszott, de azért a többiekről se feledkezzünk meg. Ők is hozták az elvárt szintet. Ádám még javítani is tudott tegnapi eredményén. Ma már 81-et ütött, ami holnapra még jobb is lehet”- mondta el Áron, aki a helyszínen tartózkodott a második napon.

A verseny szervezésével kapcsolatban eddig összes megkérdezett egybehangzóan nyilatkozott: „Minden a legnagyobb rendben.” Ez persze megnyugtató, hiszen nemzetközi versenyt levezényelni nem a legkönnyebb feladat. Áron lapunknak még azt is elárulta, hogy a fordulók kellemes, baráti légkörben telnek, ami azt is bizonyítja, hogy a játékosok nem egymás ellen, hanem önmagukkal küzdenek. „A flightokra nincs panasz, az indulók pompásan érzik magukat, de persze egy kicsit azért már kezdenek fáradni”- mondta el a PGA golfoktató.

Áron beszélgetésünk végén szomorkásan jegyezte meg, hogy szerinte a csapat a mezőny utolsó harmadában fog végezni. Úgy véli ebben az erős felhozatalban ez nem szégyen, de azért érthető, ha szeretné, hogy a mi játékosaink is élvonalbeliek legyenek. „Az olaszok hatalmas meglepetést okoztak. Két versenyzőjük vezeti a tabellát, és nem is akármilyen eredménnyel. De a spanyolokat, vagy az angolokat is megemlíthetném, mert ők is páratlan játékot mutatnak” - fűzte hozzá. Nem hiába Young Master, a Young Master. Ezek a játékosok már rég nem amatőrök, ők kis profik, akik hamar sztárokká cseperednek. Már maga az a hozzáállás, amilyen komolysággal a versenyt kezelték az elejétől fogva, tiszteletet ébreszt irántuk. Professzionálisan készültek a fordulókra a rangen, kielemezték a pályát, a lendítéseket, hogy végül majd repkedjenek a birdie-k, és eagle-k. Nem is kérdés, ők országaik legjobbjai, akik a jövő nagy játékosai lesznek. Azt gondolhatnánk lesz még időnk csodálni őket, de ütéseiket pár év múlva lehet már csak a televízióból élvezhetjük, ezért ha szombaton van egy kis időnk, és megtehetjük, menjünk ki, és szurkoljunk nekik titkon elképzelve, hogy ők lesznek a következő Walter Hagen, vagy Bobby Jones, akikről még film is készült.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés