Nehezen bírták a fiúk

Ugyancsak nagy médiaérdeklődés fogadta a PGA Tour legújabb állomásán zajló tornát, ahol többek között Tiger Woods is ütőt ragadott. Már csütörtökön is megmutatkoztak a jelei annak, hogy többen csak a győzelmet találják elfogadhatónak.

Ugyancsak nagy médiaérdeklődés fogadta a PGA Tour legújabb állomásán zajló tornát, ahol többek között Tiger Woods is ütőt ragadott. Már csütörtökön is megmutatkoztak a jelei annak, hogy többen csak a győzelmet találják elfogadhatónak.

Tikkasztó hőség uralta a légkört tegnap Maryland államban, ahol a golfozóknak valódi küzdelmet kellett folytatniuk az időjárással. A hírek beszámoltak arról, hogy többen elájultak, szédültek, amelynek egyértelműen a meleg volt az oka. Az idei AT&T National elnevezésű versenyen sokan teljesítenek jól és a tabellát elnézve egy rendkívül izgalmas végjátékra számíthatunk.

A 2012-es megmérettetésen eddig Hunter Mahan az, aki a leghatékonyabban tudta felvenni a kesztyűt a hőséggel. A tegnapi napon az amerikai egy 65-s körrel hűsítette le magát, amely egyben a vezetést is meghozta számára. Mahan, aki a harmadik elsőségéért szállt harcba ezen a héten, ha az idei szezont nézzük, pénteken összesen hét birdiet süllyesztett el, amihez csak egyetlen bogey párosult. Szívósságának köszönhetően pedig fel is kúszott a tabella élére, így neve mellett per pillanat -7 szerepel. Nem szabad azonban hátradőlnie, hiszen ott vannak a nyomában jó páran, akik ugyancsak magabiztosan ütögettek a Congressional Country Club pályáján.

Hunter Mahan: Számos jó ütésem volt ma. Annyi fairwayt és greent ütöttem, amivel valóban megkönnyítettem a saját dolgomat. Ha azonban egy kicsit is kiesel a ritmusból, akkor ez a pálya bizony kőkeményen megbüntet. Pontos helyezésekkel azonban jó néhány putt lehetőséget teremtettem magamnak. Én úgy éreztem, hogy a hátsó 9-en is ment a játék, amikor már tényleg nagyon meleg volt, és ilyenkor az ember jóval hamarabb el is fárad.

Mahan ugyan az utolsó szakaszoknál valóban fáradtabbnak tűnt, de itt volt számára az este, hogy kipihenje a fáradalmakat és ma újult erővel csapjon ismét a swingek közé. A második helyen egyébként, -5-s eredménnyel három játékost találunk, akik szintén elszántan ütögettek tegnap. Brdendon de Jonge mellett ebben a csoportban találhatjuk Jimmy Walkert és Robert Garrigust. Walker pénteken annyira ügyelt a tökéletességre, hogy egy szép bogey mentes kört produkált, amivel kedvező pozícióba tudta magát helyezni.

Háromütéses hátrányból kezdheti meg a szombatot többek között Pat Perez, Stewart Cink és Vijay Singh is. Cameron Tringale -3-nál állt meg tegnap, míg Bo Van Pelt, Tiger Woods és Marc Leishman neve mellett -2 szerepel. Számukra sincsen még veszve semmi, és egy jó szombati teljesítménnyel máris ott lehetnek az elsők között. Jason Day és Ryan Palmer -1-el zárta a pénteket, Nick Watney és Adam Scott pedig par-nál állt meg. Jim Furyk azonban jelenleg +4-nél tart, akárcsak Hunter Haas vagy Dustin Johnson. Éppen hogy sikerült cut-ba jutnia többek között Arjun Atwalnak és Ben Cusrtisnek, akiknek a neve mellett +5 szerepelt, de ezt a mutatványt már nem tudta végrehajtani például sem D. A. Points, sem Spencer Levin és Camilo Villegas sem.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés