Nincs időm negatívnak lenni

Az amerikai teniszező egy rendkívül nehéz időszakot tudhat maga mögött, amelynek nagyrészt betegsége volt az oka, de úgy tűnik, a kór hatása még most is érvényesülni látszik. Venus Williams a wimbledoni tenisztorna első mérkőzésén búcsúzott, de a harcot nem adja fel.

 

Az amerikai teniszező egy rendkívül nehéz időszakot tudhat maga mögött, amelynek nagyrészt betegsége volt az oka, de úgy tűnik, a kór hatása még most is érvényesülni látszik. Venus Williams a wimbledoni tenisztorna első mérkőzésén búcsúzott, de a harcot nem adja fel.

Az amerikai teniszező úgy ismeri Wimbledont, mint a tenyerét. Ennek oka, hogy már öt alkalommal tudott ezen a pályán győzedelmeskedni (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) és megállapíthatjuk, hogy számára a füves borítás nagyon is favorit. Venus Williams azonban tegnap sokakat meglepett, hiszen kikapott az orosz Elena Vesninától, aki valóban nem ijedt meg a feladattól és rendkívül összeszedetten játszott. Meg is lett az eredménye.

A 32 éves amerikai azonban nem tudta felvenni a játék ritmusát, és bár néhány alkalommal el tudta volna venni ellenfele adogatását, előnyhöz juttatva saját magát, de végül mindig alulmaradt, így végeredményben 6-1, 6-3 arányban az orosz játékos győzött. Venust a közönség óriási tapssal búcsúztatta az első játéknapon, amely azért sokat elárul a teniszező megítéléséről.

Érdemes tudnunk, hogy a játékost Sjögren-szindrómával diagnosztizálták korábban, amely autoimmun betegség leginkább izomfájdalommal és kimerültséggel jár. Venusnak emiatt közel 7 hónapot kellett kihagynia, de mindennél jobban vágyott arra, hogy ismét ütőt ragadhasson. A tegnapi bemutatkozás azonban kicsit halványra sikeredett, de az amerikainak nem lehet oka a búslakodásra, hiszen testvérével, Serenával még párosban odaérhetnek, és a londoni olimpiáról se feledkezzünk meg, ahol Venus nagy valószínűséggel képviselni fogja Amerikát.

„Először is szeretnék gratulálni az ellenfelemnek. Nagyon jól játszott, kevés hibával és hatékonyak voltak a szervái is.

Készen állok a kihívásokra. Úgy érzem, remek tenisz van bennem. Csak lehetőségekre van szükségem. Egyszerűen nem fordulhat az elő, hogy hátradőlök és feladom azért, mivel az elmúlt 5-6 tornán nehéz időszakaim voltak. Tudod, az nem én lennék.

 

 

 

Rengeteg embernek maga a lehetőség sem adatott meg, hogy visszatérhessen, szóval hálás vagyok ezért az esélyért. Minden egyes nappal egy újabb esélyt nyerek magamnak. Amikor csak felkel a nap, én egy újabb lehetőséggel leszek gazdagabb.

Nincs időm arra, hogy negatív legyek… ez nem buli. Szeretném ezt az időt is arra használni, hogy pozitív legyek, mivel ez sokkal jobb érzés. Emellett pedig, sokkal könnyebb eredményesnek lenni, ha pozitív vagy, szóval ez az, amin jelenleg dolgozom.”



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés