Az ő nevét is felírták

Jakobi András ideiglenes hírszerzőnk bőrébe bújt hétfőn. Mi csak a hétvégi Örökség Kupán, és a Golfamatourron nyújtott teljesítményéről akartunk beszélgetni vele, de a játékos éppen az Imperial klubházában üldögélve olyan friss információkat osztott meg velünk, mint például hogy elmaradt a hétfői Golf Sztár Szuper Tour forduló.

Jakobi András ideiglenes hírszerzőnk bőrébe bújt hétfőn. Mi csak a hétvégi Örökség Kupán, és a Golfamatourron nyújtott teljesítményéről akartunk beszélgetni vele, de a játékos éppen az Imperial klubházában üldögélve olyan friss információkat osztott meg velünk, mint például hogy elmaradt a hétfői Golf Sztár Szuper Tour forduló.

Mialatt beszélgettünk éppen nem esett, de Andris elmondása szerint akármikor újra rákezdhetett volna a zuhogó eső. Nem csoda, hogy le kellett fújni a Szuper Tourt.

„Én az első flightban indultam a Brúder Balázzsal, és mi még be is értünk, de később olyan rosszra fordult az idő, hogy le kellett fújni a versenyt. Én +5-tel végeztem, ami a körülményeket tekintve nekem teljesen jó volt, Balázs pedig -3-at ütött, ami ebben az időben nagyon nagy eredmény. Még nem tudni mikor tartják meg újra a versenyt, de az már biztos hogy score-jainkat nem tarthatjuk meg, ami érhető módon a Balázsnak fáj a legjobban, hiszen ilyen eredménnyel tuti hogy megnyerte volna.”

…mint ahogy Jakobi megnyerte a vasárnapi Golfamatour versenyt.

„Nagyon jó minőségű az Imperial pályája, és vasárnap nagyon jól is ment rajta a játék. Persze hihetetlen szoros volt végig. -1-et játszottunk a Csicsivel, és utána is csak a harmadik play-off szakaszon dőlt el a verseny. Ott én egy birdie-t ütöttem, míg Csilla egy part” – mesélte Andris.

És hogy most már tartsuk a fordított időrendet, a Magyar Örökség Kupa beszámolót a végére hagytuk.

„Vasárnap az Imperialon egyértelműen jobban ment a játék, mint szombaton Tatán, de így is élveztem a játékot az Örökség Kupán. Igazából olya volt, mintha az Amatőr Bajnokság negyedik napján játszottam volna. A pálya ugyanolyan jó állapotban volt, a greenek talán kicsit lassultak, de összességében teljesen jó volt minden.”

„Egyedül az eredményszámítással nem vagyok megelégedve, de szerintem ez már az elmúlt években is probléma volt. Nekem most 4-es hendikepem van, és erre a versenyre például kaptam egy 2-es playing hcp-t. Így hiába játszom +1-et, ami még tök jó lenne, alig tudok javítani. Régen ez máshogy volt, de ebben a rendszerben tippelni sem tudok, hogy hol fogok állni év végén. Jó lett volna egy 2-es hcp a szezon végére, de így ahhoz stabilan -2, -3-makat kéne ütnöm. Olyan mintha ezzel a rendszerrel nem akarnák, hogy az ember javítson a hendikepjén” – mondta Andris.

„Egyébként pedig nyilván nagy megtiszteltetés volt felkerülni a kupára, a régi nagy bajnokok neve mellé. Sajnos ez a verseny is, mint manapság sok más is vesztett már a rangjából. Sokat elmond, hogy nagyon hosszú idő után először nem volt ranglista verseny az Örökség Kupa, és a Szövetség részéről például senki nem volt lent a bajnokságon, amire pár éve még nem volt példa. Ez elég fura, de ettől függetlenül tényleg nagyon jó érzés volt megnyerni ezt a versenyt.”

Andrisnak mi is gratuláltunk, majd egyből a további tervei felől érdeklődtünk.

 

„A következő verseny előtt most egy kis pihenő jön. Lesz a Balaton Sound. Arra mindenképpen le kéne menni, és le is fogok. De utána – a Sound utolsó napja után – egyből át kell mennem Udvariba, mert kezdődik az ottani Szuper Tour. Ott nem várok el nagy eredményt magamtól, mert az a pálya nem igazán fekszik nekem” – fejezte be Jakobi András, akinek mi igazán elhisszük hogy nem fekszik neki az Udvari pálya, de az idei Amatőr Bajnokság óta azt is pontosan tudjuk, hogyha valaki, hát ő tud meglepést okozni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés