Hazai pálya

Ma startol a walesiek nagy örömére a területükön megrendezésre kerülő ISPS Handa Wales Open, ahol számos esélyes golfozóról nyilatkozhatunk, és mindközül is a legelszántabbak közé sorolhatjuk a hazaiak kedvencét, Jamie Donaldsont.

 

Ma startol a walesiek nagy örömére a területükön megrendezésre kerülő ISPS Handa Wales Open, ahol számos esélyes golfozóról nyilatkozhatunk, és mindközül is a legelszántabbak közé sorolhatjuk a hazaiak kedvencét, Jamie Donaldsont.

 

A walesi születési játékos már nagyon régóta szomjazik a győzelemre. A most 36 éves golfozó nem kevesebb, mint 11 éve vár már arra a felemelő pillanatra, amikor is a tabellán az utolsó napon az ő neve szerepel a legelőrébb. Jamie Donaldson ráadásul nem válogatós, és elmondása szerint bármelyik versenyt szívesen megnyerné, csak tartana már ott. A 2000-ben profivá avanzsált golfozó ugyancsak az esélyesek közé tartozik az Open-en, amihez biztatást adhat az idei évben elért eredménye is.

Donaldson ebben a szezonban nyolc alkalommal ragadott már ütőt, és mind a nyolc alkalommal sikerült cut-ba jutnia, ami rendkívül pozitív előképet fest. Ráadásul, az indulások közül nem kevés alkalommal sikerült valóban szép ütésszámot produkálnia. Marokkóban büszkélkedhetett egy 61-es körrel, míg Szicíliában egy 65-s körrel hívta fel magára a figyelmet. Idén a legjobb eredménye egyébként egy harmadik hely a Hassan Trophée III. elnevezésű tornán, és reménykedhet abban, hogy ezen a héten, hazai pályán ugyancsak szép és nem utolsó sorban eredményes munkát hajt majd végre.

 

Az a célom, hogy bármilyen tornán győzedelmeskedni tudjak, ami viszont igazán nagyszerű lenne. Különösen fantasztikus élmény lenne itt győzni. Ehhez azonban jól kell majd játszanom mindennap, és négy eredményes kört kell majd produkálnom.

 

 

Ez nem olyasvalami, amiről sűrűn beszélgetünk a haverokkal magunk között. Természetesen, extra specialitást jelent, ha a saját országodban vehetsz részt egy versenyen, de mindenki meg akarja nyerni azt a versenyt, amelyen éppen játszik. Nem kérdés, hogy a saját országod Open-jét megnyerni leírhatatlan, így mindenki nagyon várja már, hogy egyszer véghez vigyen egy ilyen győzelmet.

 

 

Nagyon jó érzés visszatérni ide, Wales-be. Rengeteget játszottam már itt, és tavaly is egy nagyon jó hangulatú tornán vehettünk részt, nem messze innen. Ráadásul, az időjárás is kegyes lesz hozzánk, előreláthatólag, szóval, nagyon várjuk már az eseményt.

 

 

Egyébként, jól érzem magam. Ebben az évben volt már néhány jó köröm, de a folyamatosság még hibádzik a játékomban.

 

Kíváncsian várjuk tehát az idei Wales Opent, ahol a neveket elnézve, egy rendkívül izgalmas versenyre számíthatunk, ahol sokan szeretnének eredményesen ütögetni majd. Nyakunkon van ugyanis az év második major tornája (U. S. Open), így a gyakorlás elsődleges fontosságú ezekben a hetekben. Az európaiak szempontjából pedig elhanyagolhatatlan a tény, hogy a jó szereplés egy esetleges Ryder Cup pozíciót is jelenthet, ami sok golfozó számára az idei év legnagyobb eseménye. Ide tartozik többek között Paul Lawrie is, aki azt nyilatkozta tegnap, hogy minden versenyen szeretne jól szerepelni, de 2012 a Ryder Cup éve, és minden erejével és tudásával azon lesz, hogy bekerüljön a nívós csapatba. A bizonyítási terület adott. Itt a Wales Open, ahol esély nyílik a kapitány, vagyis José María Olazábal lenyűgözésére.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés