Robog a golftanya

Robog a Golftanya nem vitás. Egyre többen látogatnak ki a Hajógyári Szigetre, csak hogy golfozhassanak egy kicsit. A helyszín miatt is indokolt a népszerűség, de az idei siker Szumega Péternek, a klub igazgatójának is köszönhető. Vele beszélgettünk.

Robog a Golftanya nem vitás. Egyre többen látogatnak ki a Hajógyári Szigetre, csak hogy golfozhassanak egy kicsit. A helyszín miatt is indokolt a népszerűség, de az idei siker Szumega Péternek, a klub igazgatójának is köszönhető. Vele beszélgettünk.

„Régi emberek jönnek vissza, és új emberek kezdenek kijárni. Örülünk a népszerűségnek” – kezdte Péter. „Az igazi durranás persze a szezonnyitó volt, amikor több újdonsággal is kedveskedtünk a golfosoknak, de azóta is sokat dolgoztunk a pályán. Kész lettek az új füves elütők, és gatyába ráztuk a hátsó greent is. Ezenkívül a putting greent most kezdtük el építeni. Már itt volt az ideje, de nem akartam siettetni, mert azt szeretném, hogy ha egyszer kész lesz, tartósan jó minőségű legyen” – mondta.

Köztudott, nem csak a golf az egyetlen indok, amiért a sportolók kilátogatnak a Golftanyára. A törzsvendégek még grillezni is a Hajógyárira mennek. „Tavaly sokan kérdezték miért nincs már grill a pálya mellett, úgyhogy az ő kedvükért hoztuk vissza a grillnapokat. Idén is az argentin szakácsunk süti a húsokat, és idén is mindenki imádja az ételeit.”

Ráadásul nem csak a jól átsült húsok, a rétesek is igazi csemegének számítanak a klubház környékén. „Tavaly tesztnek indult, de nagyon jó húzás volt, mert sokan megszerették. Egy barátom rétesezőjével állok kapcsolatban. Ők a beszállítóink, és nagyon népszerűek nálunk a réteseik” – mesélt Péter a klub a kulináris nevezetességeiről.

Ugyanakkor szakmai szempontból, vagyis edzőkérdésben is kifogásolhatatlan a Golftanya. Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, a budapesti edzők 90 százaléka kijár a Tanyára. „Nálunk senki nincs elkötelezve, nincsenek szerződött edzőink. Fixen nálunk van, Scridon Laura, Balogh Laci, Brúder Balázs, és Böndicz Gergő négyes. Mellettük Damian, Lugosi Balázs, Fehér Zsolt és Bozó Ádám is kijár rendszeresen órákat tartani. Én úgy érzem ők is szeretnek idejárni, és ennek megfelelően az ő véleményük is számít, ha például újításokról van szó” –mondta Péter, akitől még azt is megkérdeztük, hogy miben javítana a pályán, bár hamar rá jöttünk, kár volt a kérdés, hiszen egy maximalista klubvezetőtől csak egyfajta választ lehet kapni…

 

Mindenben. Örök elégedetlenként azt mondom, mindenben van még hova fejlődni” – mondta Péter kicsit nevetve, miközben érezni lehetett, hogy teljesen komolyan gondolja. „A putting green borzasztó állapotban volt, a héten elkezdjük újjáépíteni, ezen kívül második helyre semmit sem tennék a fontossági sorrendben. Ami biztos, hogy még idén meg akarjuk építeni a pálya világítását. Már el akartam intézni, de végül másra fordítottuk az anyagiakat, viszont őszre, mikor tényleg szükség lesz rá, már kész lesz” – mondta Péter.

Ki tudja, talán még éjszakai programok is lesznek az ősszel a Golftanyán. Péternek viszont több ideje nem volt ránk, hiszen egy klubigazgató állandó rohanásban van. Ha jól tudjuk most a Tanya facebook oldalát próbálja éppen felhozni. Mi örültünk azért, hogy Szumega Péter időt szakított ránk, és ezúton is sok sikert kívánunk neki a szezon további részére.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés