9, majd 18

Aki a golfozásnak szerette volna szentelni a pünkösdi hosszú hétvégét, az a St.Lőrinc Golf Club kínálatából akár 9 akár, 18 szakaszos versenyt is választhatott.

Aki a golfozásnak szerette volna szentelni a pünkösdi hosszú hétvégét, az a St.Lőrinc Golf Club kínálatából akár 9 akár, 18 szakaszos versenyt is választhatott.

Szombaton a golfozók a Zserbó Kupa zászlós játékán mérhették össze tudásukat. A speciális stroke+HCP-es versenynél a résztvevők még extra ütési lehetőségeket is kaphattak, ha a flightjuk helyesen válaszolta meg a start előtt kapott öt furfangos szabályvizsga kérdést. Sok csapatnak sikerült maximális pontszámot elérnie, igaz voltak kisebb vitára is okot adó kérdések. A pályán ennek köszönhetően az utolsó szakaszokon kezdtek megjelenni a játékosok zászlói. Sok golfozónak csak a második kör megkezdése után fejeződött be a verseny. A felhasználható ütésszámmal legmesszebb Orosz Juditnak sikerült eljutnia, aki az extra stroke lehetőségek felhasználásával, jóval több, mint egy teljes kört tett meg. Judit a harmadik szakasz green-je előtt szúrta le a zászlóját. Jutalma a felajánlásnak megfelelően egy nagy tál zserbó volt. Az eredményhirdetés után még egy kis meglepetés várta a verseny ötletgazdáját Mészáros "Mészi" Zsoltot, aki azon a héten ünnepelte a 40. születésnapját.

A 9 szakaszos verseny csak bemelegítés volt a hétvégére, hiszen másnap már 18 szakaszon ütögethették a labdát a golfozók. A vállalkozó kedvű játékosok az SLGC-Kapos Hotel Hencse Openre már vasárnap megkezdhették a felkészülést egy gyakorló nappal. Kellett is a gyakorlás, hiszen a Kaposvár melletti European Lakes Golf & Country Club hegyen-völgyön átívelő, nagy távolságokkal teli pályája, komoly kihívást jelentett a versenyzőknek. A nagyon jó állapotban lévő szakaszok bejátszása sokat segíthetett a játékosoknak a helyes stratégia kialakításában. A versenyre egy nappal később, pünkösd hétfőn került sor. A golfozók 10 órától háromfős flightokban vágtak neki a kb hat kilométeres pályának. A játék elején a forró, párás idő megviselte az indulókat, de az utolsó szakaszokra sokat változott az idő, így már az esernyő és az esőkabát vált az egyik legfontosabb szereplővé. A verseny a legjobban a "B" kategóriában induló Magyar Józsefnek sikerült, aki a legalacsonyabb bruttó ütésszámmal természetesen győzött a kategóriájában, nettó -6 ütéses eredményével. Az "A" kategóriában Gyimesi Tibor, a hölgyeknél Hoang Thu Dong, míg a kezdőknél Hoang Thi Nu bizonyult a legjobbnak. A Kapos Hotel és a hencsei pálya igazán jó vendéglátónak bizonyult, így biztosra vehető, hogy a lőrinci csapat idén még szervezni fog oda valamilyen nagyobb eseményt.

A St.Lőrinc Golf Club következő versenyére nem kell sokat várni, hiszen június 3-án, vasárnap a Sunset Golf Tour harmadik állomása várja a játékosokat a dél-pesti, 9 szakaszos pályán, illetve egy héttel később, június 10-én, Kisorosziban kerül megrendezésre a St.Lőrinc Golf Club első ranglista versenye, amire a jelentkezések már érkeznek a klub recepciójára.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés