Angol uralom

Fordulatokkal teli szombati napot könyvelhettünk el az idei BMW Championship keretén belül, amelyhez nagyban hozzájárult James Morrison összeomlása a pályán, amire valóban senki sem számított. Annyival jobban jött ez Luke Donaldnak, aki, ha okosan csinálja, vasárnap visszahódíthatja a világelsőségi címet.

Fordulatokkal teli szombati napot könyvelhettünk el az idei BMW Championship keretén belül, amelyhez nagyban hozzájárult James Morrison összeomlása a pályán, amire valóban senki sem számított. Annyival jobban jött ez Luke Donaldnak, aki, ha okosan csinálja, vasárnap visszahódíthatja a világelsőségi címet.

Luke Donald újfent a világelsőség kapujában áll, és elég nagy esély van arra, hogy ismét ő birtokolja ezt a címet, amennyiben nem csinál butaságot a mai zárónapon. De miért is csinálna? Az alapfelállás az volt, hogy ha az angol a legjobb nyolc között végez, akkor bebiztosítja magának a címet. Mivel Rory McIlroy kihullott a mezőnyből, és jelenleg Donald két ütéssel vezet a versenyen, simának tűnik az ügy. Persze, golfról beszélünk, ahol addig nyitottak az esélyek, ameddig az utolsó labda be nem gurul a lyukba.

Tagadhatatlan viszont, hogy az angol nagy lépést tett régi-új címének a visszaszerzésére. Tegnap Donald rendkívül jól ütögetett, aminek végül egy szép 69-es kör lett a vége, így estére a neve mellett máris -11 szerepelt. A játékos úgy nyilatkozott a nap végén, hogy szombaton érezte a játékát a legjobbnak, és nagyon örült annak, hogy a végére sem fáradt el, és végig hozni tudta a jó formáját. Donald tehát az utolsó napra kétütéses előnnyel fordulhat, és reménykedhet a győzelemben.

Az angol terveit zilálhatja szét többek között a honfitárs, Justin Rose, aki jelenleg -9-en áll. A golfozó tegnap ugyancsak 69-et játszott, és azt kell mondjuk, hogy az egész verseny alatt rendkívül magabiztosan ütögetett a Wentworth Club pályáján. Két ütés nem a világ, sőt! Bizakodhatunk abban, hogy egy nagyon izgalmas végjátékot fogunk ma látni Surrey-ben. Nem sokkal van lemaradva az angol duótól Peter Lawrie, aki szombaton ugyan kicsit visszavett a tempóból (72-t játszott), de hátránya nem behozhatatlan. Az ír játékos jelenleg -7-nél áll.

A tabella első harmadában szerepel még Ernie Els, akinek a neve mellett szombat este -5-t láthattunk, hasonlóan Paul Lawrie, Richard Sterne és Branden Grace esetében. A spanyolok kedvence, Rafael Cabrera-Bello -4-nél tart, akárcsak az olaszok favoritja, Francesco Molinari. A pénteken bravúros teljesítményt nyújtó James Morrison azonban szombaton szinte összeomlott a pályán. Az angol a második játéknapon még egy 64-es ütésszámmal kápráztatta el a nagyérdeműt, addig szombatra valami elromlott. A golfozó 81-et játszott, amely esemény után sokan csak kapkodták a fejüket. Az eagle-ök most elmaradtak, és helyette a bogey-k és dupla bogey-k kaptak helyet. Morrison jelenleg -3-as eredményével a 11. helyen áll, akárcsak Ian Poulter.

Marcel Siem is sokat rontott egy nap alatt, hiszen pénteken még 67-et ütött, majd szombaton ennek reciprokját, vagyis 76-ot produkált. Ő jelenleg -2-vel áll a 13. helyen, akárcsak a versenyt jól kezdő Alvaro Quiros, vagy David Drysdale, aki csütörtököm ugyancsak szépen mutatkozott be. Martin Kaymer sem tudott eléggé koncentrálni, aki pénteki 69-es eredményét rontotta le tegnap 76-ra. Hasonló mélyrepülést hajtott vége az olasz titán, Matteo Manassero is, aki a második játéknapon egy biztató 69-et teljesített, majd tegnap 77-et ütött. Kíváncsian várjuk a zárónap eseményeit.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés