Eagle, mi más?

A 27 éves játékos nagyszerűen mutatkozott be a Wentworth Club pályáján, hiszen egy szép 68-as indítás után pénteken következett egy kifogástalan eredmény, amivel egyrészt átvette a vezetést a versenyen, másrészről pedig ismét bebizonyította, hogy eagle-t ütni valóban kifizetődő.

A 27 éves játékos nagyszerűen mutatkozott be a Wentworth Club pályáján, hiszen egy szép 68-as indítás után pénteken következett egy kifogástalan eredmény, amivel egyrészt átvette a vezetést a versenyen, másrészről pedig ismét bebizonyította, hogy eagle-t ütni valóban kifizetődő.

James Morrison rendkívül elszánt, magabiztos, amit nagyon jól reprezentál score kártyája is. Az angol már csütörtökön is okozott szép pillanatokat a Wentworth Club pályájára kilátogatók számára, hiszen a hátsó 9-en nyújtott teljesítménye magáért beszélt. A golfozó beütött két birdie-t, majd a 18-as szakaszon gondolt egy merészet, lendített, és csinált egy eagle-t. Ezt a végszót csütörtökön többen is bevállalták (például Jamie Donaldson vagy Jbe Kruger), de ami ezután következett, azzal már senki nem tudta felvenni a versenyt.

Az angol játékos pénteken egyszerűen nem tudott hibázni. Az első 9-en beütött három birdie-t, így egy szép 32-es féltávval fordulhatott. Ezt követően pedig folytatódott a remek játék (ami plusz három birdie-t jelentett), valamint a hab a tortán, ama bizonyos elmaradhatatlan eagle a 18-as szakaszon. Morrison tegnap egy kiváló 64-es kört produkált, amivel át is vette a vezetést két napot követően. A 27 éves játékos neve mellett -12 áll, míg az utána következő duó -8-cal áll a második helyen. Az egyikük David Drysdale, aki a csütörtöki napon menetelt rendkívül hatékonyan, a másik pedig Luke Donald, aki tegnap is 68-at ütött.

Annyi már biztos, hogy egy nagyon izgalmas hétvégére számíthatunk, hiszen sokan jó formában vannak, tartják magukat, nem beszélve arról, hogy Donald esetében a világelsőségi pozíció visszafoglalása is benne van a pakliban (főleg azután hogy McIlroy-nak búcsúznia kellett a versenytől). Az angol ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy ő mindig arra koncentrál, hogy megpróbálja megnyerni az adott versenyt. A golfozó hozzátette azt is, hogy nagyon magabiztosnak érzi magát a green-en, és eddig szinte az összes lehetőséget meg tudta ragadni, ami a pályának ezen a felén adódott számára.

Ugyancsak eredményesen menetel a versenyben a jelenleg -7-tel rendelkező Peter Lawrie és Alvaro Qurios. Mindketten 70 körül játszottak tegnap (az első napi remek ütésszámokhoz képest), de rendkívül előnyös pozícióból kezdhetik majd meg a hétvégét. A tabella első harmadában szerepel még Rafel Cabrera-Bello, Marcel Siem, Branden Grace, Francesco Molinari és Justin Rose is, akik jelenleg -6-nál állnak. Ugyan, a különbség hat ütés Morrison javára, de egy nagyszerű hétvégi játékkal még bármi megtörténhet. A -4-esek táborát erősíti egyébként Charl Schwartzel, Martin Kaymer és Paul Lawrie is, míg Jiménez és Els -3-nál tartanak. Az olaszok titánja, Matteo Manassero kicsit ugyan javítani tudott az első napi eredményéhez képest (74, 69), de hosszú út áll előtte. Nem sikerült viszont felpörgetni a játékát sem Ian Poulternek, sem pedig Robert Rocknak, akik jelenleg par teljesítménynél állnak, nem úgy Ben Curtis, George Coetzee vagy Lee Westwood (akinek ugyancsak nagy reményei voltak a tornával kapcsolatban), akik +1-nél ragadtak be. Kíváncsian várjuk a folytatást.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés