Szimfonikusok Vámospércsen

Nagy várakozással néztünk elébe a hétvégi vámospércsi ranglista versenynek. Különleges figyelemmel néztük a viadalt, hiszen nem sokára itt fogják megrendezni a Magyar Kupát is, így ez a verseny egyfajta főpróba is volt a klubnak.

Nagy várakozással néztünk elébe a hétvégi vámospércsi ranglista versenynek. Kitüntetett figyelemmel néztük a viadalt, hiszen nemsokára itt fogják megrendezni a Magyar Kupát is, így ez a verseny egyfajta főpróba is volt a klubnak.

A hazai golfsportban sok mendemonda kering a pályák minőségéről, hiszen nehézségek mindenütt vannak, és jelenlétüket leginkább a pályák állapotán lehet érzékelni. Azok a játékosok, akik kint voltak a hétvégi versenyen, és akikkel beszéltünk, mind egyöntetűen mondták, nagyon jó döntés Vámospércsre hozni a Magyar Kupát, hiszen a pálya állapota kiváló.

Emellett a mindig is vendégszeretetéről híres klub megint odatette magát. A zellerkrémlevestől a juhtúróval töltött rakott csirkemellig mindenféle finomsággal kényeztették a beérkező versenyzőket. Volt olyan játékos, aki már napokkal a megmérettetés előtt leérkezett Vámospércsre és felmérte, bejátszotta a pályát, de volt olyan játékos is, aki a verseny utáni napon is ott maradt még, gyakorolt és készült a nagy versenyre, a Magyar Kupára.

A viadalról:

A magyar ranglistapontokat gyűjtögetők színe-java megjelent Vámospércsen. A nagyon jó formát mutató Csányi Olivér, a GreenMasters ifjú titánja Tata után itt is brillírozni tudott. De öröm volt nézni Nagy Gergő játékát is, amivel később a végső győzelmet is abszolválta magának. Ráadásul nem kisebb játékosok előtt, mint Ralph Müller, vagy Zilahy Csaba (csakhogy néhány nevet említsünk). Persze ne feledkezzünk meg az örökmozgó Dibusz Lászlóról sem.

A senior kategóriában három válogatott játékos is részt vett. Dr. Takács, Koplányi, és a nevető harmadik, aki a győzelmet is elvitte Jakobi László. Ő az elmúlt fél évben fantasztikus koncerteket rendezett Magyarországon, világhírű előadókkal, és úgy érezte most a pálya is neki szólalt meg. Olyan volt, mintha egy koncerten ült volna és a szimfonikusok játszottak volna neki. A pálya körül beborult az ég, sötét volt, és mintha a játékosok egy körszínpadon játszanának, a fény, a nap, a felhők közül kibukkanva őket vigyázta. „Nagyon jó érzés volt újra játszani, olyan volt a kezemben az ütő, mint a karmester kezében a pálca. Alig várom a Magyar Kupát” - nyilatkozta a Jakobi László.

Eredmények:
Bruttó:

Nagy Gergely 25
Zilahy Csaba 23
Müller Ralph 23
Dibusz László 21
Jakobi László 20
Koplányi Tibor 20
Dr.Takács János 20
Vadkerti Adél 20
Csányi Olivér 19
Vadkerti László 19


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés