Annyi év után

Hosszú évek kemény munkájával Ben Curtis ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára, mégpedig a Valero Texas Open-en. A golfozó egész héten rendkívül kiegyensúlyozottan ütögetett, aminek meg is lett az eredménye. Az öröm pedig leírhatatlan.

 

Hosszú évek kemény munkájával Ben Curtis ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára, mégpedig a Valero Texas Open-en. A golfozó egész héten rendkívül kiegyensúlyozottan ütögetett, aminek meg is lett az eredménye. Az öröm pedig leírhatatlan.

Bizony nem tegnap volt, amikor Ben Curtis 2003-ban megnyerte az Open Championshipet, és most ismét ugyanaz az öröm volt látható az arcán. Érezte, hogy ezen a héten megy a játék, és ki is használta az adódó lehetőségeket. Így csinálja egy profi. Az amerikai háromütéses előnyből kezdhette meg a vasárnapot, de vigyáznia kellett, hiszen fő üldözője, Matt Every ott lihegett a nyakában. Curtis végül 72-t játszott tegnap (Every 71-et), és az előny bár apadt, két tiszta ütéssel így is Curtis bizonyult jobbnak.

Az ohiói születésű golfozó neve mellett végül -9 szerepelt, Every-nél pedig -7, így kezdődhetett az örömünnep az idei Valero Texas Open zárónapján. Curtis nem keveset várt erre a győzelemre. Éveket. Hosszú éveket, amelyekről a sportember azt hihette, hogy örökké tartanak majd. De most megtört a jég, és 2006 után az amerikai ismét nyerni tudott a PGA Tour-on.

 

„Azt gondolod, hogy elég, ha pozitív maradsz, és nem aggódsz emiatt, de azt hiszem, hogy legbelül érzed, hogy a végén, mindaz a kemény munka, amit éveken át beleinvesztáltál a játékodba, végül megtérül majd. Amikor kimész a pályára, és egyszer nyersz, nos, ha minden évben győzni tudok egyszer, akkor nagyszerű karrierem van. Ez így igaz. De, ha begyűjtesz három, négy vagy öt győzelmet, akkor stabil játékos vagy. Úgy érzem, hogy ha versenyben tudod tartani magad, akkor elhiszed, hogy bármi megtörténhet.”

Az amerikaival pedig megtörtént az, amire már oly régóta vágyott. Győzni tudott a kontinensen, ami óriási lelki erőt és megnyugvást adhat számára a továbbiakra nézve. A második helyen a már említett Matt Every végzett, aki egész héten ott volt a tűz közelben, de csak nem tudott odaérni. A teljesítményre mindenesetre biztató, sőt! Illetve, -7-es eredménnyel zárta az idei tornát John Huh is, akinek az utolsó napon sem remegett meg a keze. Jócskán lemaradva, -5-s végeredménnyel fejezte be a versenyt többek között Brendan Steele, Bob Estes és Charlie Wi. Matt Kuchar az utolsó napon 73-at játszott, amivel nem sikerült magát sokkal feljebb tornáznia, így a verseny legmagasabban jegyzett játékosa -2-vel a 13. helyen végzett.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés