A harmadik is kipipálva

Már sokszor elmondtuk, hogy a tajvani játékos ellen valóban nem létezik ellenszer. Ezek ugyan nagy szavaknak tűnhetnek, de igazolni látszik a vasárnap lezajlott Kia Classic zárónapja is, amelynek során ismét Tseng bizonyult a legjobbnak.

 

Már sokszor elmondtuk, hogy a tajvani játékos ellen valóban nem létezik ellenszer. Ezek ugyan nagy szavaknak tűnhetnek, de igazolni látszik a vasárnap lezajlott Kia Classic zárónapja is, amelynek során ismét Tseng bizonyult a legjobbnak.

A világelső ismét bebizonyította, hogy miért is ő viseli ezt a megtisztelő „terhet”. Kaliforniában, az idei Kia Classic versenyén ütögetett ismét eredményesen, bár vasárnap nem játszott hibátlanul, előnyének köszönhetően végül hatütéses különbséggel nyert. A 23 éves golfozó idei harmadik LPGA Tour címét nyerte, és ki tudja, hol van még a vége? Tseng egyébként rendkívül nyugodtan játszott a zárónapon, aminek a játékos nem is tulajdonított nagy jelentőséget.

„Ma, az első szakasznál azt éreztem, hogy ez a nap sem lesz más, mint a többi. Nem éreztem úgy, mintha vasárnap lett volna. Nem ügyeltem arra sem, hogy háromütéses előnyöm van. Egész végig csak arra fókuszáltam, hogy egyszerre egy ütést játsszak meg. Azt hiszem, elég jó munkát végeztem azzal, hogy magamra koncentráltam.” Valóban, ezzel a kijelentéssel nehezen lehet vitába szállni. A profik már csak ilyenek. Érdemes azonban megfigyelni azt is, hogy a játékostársak miképpen vélekedtek Tsengről.

Brittany Lincicome (aki végül a 9. helyen végzett): Azt hiszem, ez az ő munkamorálja. Nagyon sokat tett azért, hogy világelső legyen. Ő mindenesetre magasra tette a mércét mindannyiunk számára.

 

Sun Young Yoo (aki a második helyet szerezte meg): Úgy érzem, hogy elég jól játszottam ma. Viszont a rövid ütéseket nem igazán tudtam hozni a pályán. Egy kicsit göröngyös volt a talaj. Tseng nagyszerűen játszott. Nem tudok egyszerűen mást mondani. Igen, vicces volt figyelni mindezt.

Izgalmas hét elé nézünk, hiszen nyakunkon az év első Major versenye, a Kraft Nabisco Championship, ahol tavaly Tseng szinte végig vezetett, majd az utolsó napon egy 74-es kört produkált, amelynek következtében alulmaradt Stacey Lewis-szal szemben. A tajvani játékos azonban nem sajnálja a 2011-es eseményeket, és így folytatja: „A tavalyi év egy nagy élmény volt számomra, és már nagyon várom a jövő hetet. Tavaly nagyon-nagyon közel voltam a győzelemhez, és ha visszagondolok, akkor csak örülni tudok, hogy nem nyertem egy évvel ezelőtt, mivel ebből tudok tanulni. Ha folyamatosan csak nyersz, akkor nem fogod tudni, hogy min kell még javítanod.”



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés