Rossz greenen is a legjobb

Zilahy Csaba készül a BMW versenyre, ahova nagy reményekkel fog érkezni. Valaki szerint a végső győzelemre is esélyes. Ciprusról is kérdeztük. Ő lenne örök második?

Zilahy Csaba készül a BMW versenyre, ahova nagy reményekkel fog érkezni. Valaki szerint a végső győzelemre is esélyes. Ciprusról is kérdeztük. Ő lenne örök második?

Nemrég, S. Nagy Csabával készítettünk interjút, miután a minden évben megtartott baráti versenyt, Ralph Müller, Meznerics Gergő, Zilahy Csaba, és közte bizony ő nyerte, Zilahy előtt. Annak az interjúnak érdekessége volt, hogy S. Nagy, győzelmének ellenére végig Zilahy játékát dicsérte. Nem hagyhatta ezt szó nélkül Zilahy sem. „Csaba is nagyon jól játszott, sőt hát ő nyerte meg az összecsapásunkat is. Olvastam, hogy a puttjaira panaszkodik, de meg kell mondjam, már azok is sokkal jobbak, mint korábban, idén nem hagyott ki akkora lehetőségeket, mint mondjuk tavaly.” – dicsérte barátját Zilahy, aki az idén gyengén szereplő Meznerics Gergő teljesítményét sem hagyhatta kommentár nélkül. „Tavaly a Gergő nyert. Akkor mi voltunk gyengébbek. Idén sem játszott rosszul, de most nekünk ment jobban a Csabával.

De mi a helyzet a szingapúri BMW döntővel? – izgatott minket a kérdés. Ahogy S. Nagy Csaba magasztalta Zilahyt nemrég, olyan mintha már meglepetés lenne, ha nem ő nyerné kategóriáját. „Az én céljaim szerényebbek, beérném a legjobb 10-zel is, bár valóban sokat készülök a versenyre, mind mentálisan, mind fizikálisan is. Mióta tavaly megnyertem a sorozat itthoni kvalifikációs versenyét, azóta 5 hónapja nem álltam le a golffal. Minden nap edzek. Korábban éveken keresztül gátoltak a sérülések, most valóban formában vagyok.” – adott okot a bizakodásra Csaba. Végül még kikértük véleményét a ciprusi Korineum pályáról. Emlékeztetőül, S. Nagy a legszebb pályának titulálta, ahol valaha járt. „Tényleg elképesztően gyönyörű onnan a táj. Az akadémia is minden igényt kielégítő, egyedül a greenek nem tetszettek. Tudom, hogy Csaba szerint ellenállhatatlanok voltak a puttjaim, de a greenek kialakítása akkor sem nyerte el tetszésemet. Ezen kívül, nem tudom milyen ott az uralkodó szélirány, de valahogy minden szakaszon pont keresztbe fújt a szél.” – mondta Zilahy Csaba, aki bár már az interjú közben belekezdett, a végén még kérésünkre összefoglalta idei céljait.

Ugye a BMW-n a legjobb tízbe kerülést már említettem, ezen kívül szeretném a hendikepemet év végére levinni ötösre, és majd jövőre szeretném megnyerni ezt a baráti versenyünket, akárhol is tartjuk majd. Sajnos mindenki nyert már egyszer, de én még soha, minden alkalommal csak második voltam.” – Zilahy játékát elnézve, ezt azért nehezen hisszük.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés