Csak üssék a labdát

Barna Éva, a Boya Eagles Golf & Country Club ügyvezető igazgatója megfogalmazta a keleti régió legfontosabb gondolatát, ami összefoglalja egyben a magyar helyzet esszenciáját, valamint rámutat arra a pontra is, amivel szeretett sportunk beférkőzhet az emberek gondolataiba. A vámospércsi pálya fejlesztéseiről, valamint az idei tervekről kérdeztük az illetékest.

 

Barna Éva, a Boya Eagles Golf & Country Club ügyvezető igazgatója megfogalmazta a keleti régió legfontosabb gondolatát, ami összefoglalja egyben a magyar helyzet esszenciáját, valamint rámutat arra a pontra is, amivel szeretett sportunk beférkőzhet az emberek gondolataiba. A vámospércsi pálya fejlesztéseiről, valamint az idei tervekről kérdeztük az illetékest.

 

„Csak üssék a labdát.”- fogalmazta meg Barna Éva legfőbb gondolatát, ami rengeteg rejtett információt enged a felszínre. A Boya Eagles Golf & Country Club ügyvezető igazgatója szerint ugyanis az egyik legfontosabb hazai feladat az, hogy a golfot minél több emberrel meg lehessen ismertetni, és ezzel együtt le kell bontani azokat az előítéleteket, amiket az emberek a golffal szemben támasztanak a mai napig. Való igaz, ez egy széleskörű problémagóc, amire Magyarország keleti régiójában is nagy hangsúlyt fektetnek. Barna Éva elmondta, hogy a cél az lenne, hogy az emberek jöjjenek, érezzék jól magukat a pályán, és tegyenek egy próbát. Mondhatni, a puding próbája az evés, és a golf, mint ínycsiklandozó finomság, oly édes.

A sport népszerűsítése tehát alapvető feladat, természetesen nem csak Debrecen környékén. Keleten azonban nagy a mozgolódás más területen is, hiszen a vámospércsi klub több frontos „támadásra” készül idén. Egyrészt beszélhetünk egyfajta fejlesztésről a szolgáltatások és infrastruktúra terepén, ami magába foglalja a parkoló, illetve a betonút megépítését, amellyel kapcsolatban az igazgató nagyon pozitívan nyilatkozott, és kiemelte, hogy ezekkel az intézkedésekkel még kényelmesebb lesz az odajutás, ami azért képes a vállalkozó kedv növelésére is. Emellett épül egy fedett driving range, ami szintén rendkívül hívogató lehet nem kizárólag a környező városok tekintetében, de az ország számos pontját is figyelembe véve. És még nincs vége. Az igazgató megemlítette még ama bizonyos karbantartó épületet, ami szintén a precízebb kiszolgálást segíti majd elő. Két átörökölt tanyaépület is eltűnik majd a látótérből, így a pálya teljes mértékben képes lesz azonosulni a tájjal, a domboldallal, ami még kellemesebbé teszi majd a játékot- emelte ki Barna Éva, aki ezeket a fejlesztéseket kis mérföldkőnek nevezte ugyan, de ugye tudjuk azt is, hogy sok kicsi sokra megy, és mi is ebben bízunk.

 

A másik front pedig igyekszik majd kicsit a marketing oldaláról megfogni a dolgokat. A klub ugyanis egy átfogó kampányt indít a golf népszerűsítése érdekében, amelyhez nagyszerű apropót biztos mind a londoni, mind pedig a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia, ahol a golfra már teljes értékű sportként számítanak majd. Ennek érdekében próbálnak minél több figyelmet szentelni a sportnak, és felhívni a figyelmet annak jótékony hatásaira is. Ezzel kapcsolatban Barna Éva azt mondta, hogy a cél természetesen az lenne, hogy „mindenki tanuljon meg golfozni”. Mi ehhez nagyon sok sikert kívánunk, de a jó kívánság mellett sokkal hasznosabb realitásokkal bírnak a klub idei rendezvényei, versenyei, ahol gyakorlatban lehet majd ütőt ragadni, és megmérettetni magunkat. Lesz itt szezonnyitó verseny, ranglista verseny, Magyar Kupa, valamint számos más, „szokásos” esemény. Barna Éva azt mondta, hogy hasonló tornák várják a golfozókat idén is, de kiemelte továbbá a foot golf eseményeket is, amiből 2012-ben is lesz néhány.

Azonban, most még, a pályát 30 centis hó fedi, tehát az ütők és labdák még pihennek, de 2-3 hét/egy hónap múlva lehull a lepel, és megkezdődhet a pálya felmérése. Addig pedig – Barna Éva szavaival – teszik a dolgukat keleten, és bíznak abban, hogy az építkezések rendben lezajlanak majd, és Debrecen és környéke idén végre megmozdul majd.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés