Német precizitás

 Az Egyesült

Az Egyesült Arab Emirátusokban nem kevés golfozó érzett már rá a megfelelő játék ízére, ami még inkább izgalmassá teszi a Dubai versengést. Az első napon McIlroy és Björn teljesítményétől volt hangos minden, tegnap pedig Kaymer tökéletes ütésén volt a hangsúly. Vajon, mára mit tartogatnak számunkra?


Tény, hogy neves játékosokból nincs hiány Dubaiban, és azt kell mondjuk, hogy ezek a profik hűek saját magukhoz, és rendre nagyon szép eredményeket érnek el. Gondoljunk csak nyugodtan például az észak-ír fiatalra, Rory McIlroy-ra, aki az első napon egy nagyon szép 66-ot ütött, majd a másodikon egy még szebb 65-öt. Tegnap az ifjú bogey mentes kört futott úgy, hogy az első 9-en három, majd a fordulót követően négy birdie-t süllyesztett el a keleti régióban. Az ütögetést már meg is kezdték a fiúk szombaton, amely napon McIlroy megosztva kezdhette meg a játékot.


A másik kitűnően teljesítő játékos Thomas Björn, aki csütörtökön szintén 66-ot ütött, és társához hasonlóan, tegnap ő is 65-t írhatott fel úgy, hogy a dán a fordulót követő első két szakaszon birdie-t ütött, majd ugyanezt megismételte az utolsó két lyuknál is. A szombati napot tehát ők ketten kezdhették meg az első helyről, összesítésben -13-ról.


A tegnapi nap legnagyobb eseménye azonban a német kiválóság, Martin Kaymer nevéhez fűződik, aki több mint 160 méterről ütött be egy hole in one-t. Egyszerűen pazar volt. Mégpedig azért, mivel a német egy jókora tó fölött ívelt tökéletesen, ami után a nézők valóban csak bámultak maguk elé. Érthető módon. Mit is várhatnánk a korábbi világelsőtől? Ez az igazi német precizitás. Kaymer egyébként az első nap 66-ot játszott, majd pénteken 67-et, ugyanis egy bogey azért mégiscsak becsúszott még a 4-es szakaszon. 
A tökéletesen kivitelezett ütést az alábbi linken érhetik el.


A Dubaiban zajló torna harmadik napja tehát már pörög, és bízunk benne, hogy ismét szemtanúi lehetünk majd hasonlóan szép teljesítményeknek.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés