Mennyiségből minőség

Alig néhány napja érkezett csak meg Magyarországra a golfos trió, nemsokára ismét útra kelnek, hogy meghódítsák Marokkót. Hahn Árpádot kérdeztük a törökországi élményekről, és kitértünk arra is, hogy milyen technikai és erőnléti módszereket vetettek be annak érdekében, hogy céljaikat maximálisan el tudják érni 2012-ben.

Alig néhány napja érkezett csak meg Magyarországra a golfos trió, nemsokára ismét útra kelnek, hogy meghódítsák Marokkót. Hahn Árpádot kérdeztük a törökországi élményekről, és kitértünk arra is, hogy milyen technikai és erőnléti módszereket vetettek be annak érdekében, hogy céljaikat maximálisan el tudják érni 2012-ben.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a Hahn család, Petkovics Bálinttal kiegészülve első körben Törökországot vette célba, és Európa dél-keleti részén igyekezett méltó módon felavatni az ottani green-t, több - kevesebb sikerrel. Akkor megtudtuk azt, hogy Roland jó formában van, nem úgy Bálint, aki hosszan tartó betegségben szenvedett, amiből szerencsére mára már kigyógyult, úgyhogy gőzerővel vetheti bele magát a swingek világába.

Természetesen, első kérdésünk is a törökországi kint létre vonatkozott. „Belek egy kitűnő terepet jelent a golfozók számára. Tíz egynéhány pálya található itt, és kivétel nélkül mindegyik minőségi pályának számít. Rengeteg lehetőség adott a játékosok számára, és egy nagyon jó akadémiát is találtunk többek között. A minőség tehát garantált, és érdekesség, hogy több profival is összefutottunk ittlétünk alatt.”

A keleti klíma ugyan hívogató lehetett a magyar golfozók számára, ők azonban sűrűn látogatták a szálloda konditermét, valamint uszodáját, annak érdekében, hogy erőnlétük szinten maradjon. Az ütögetés és a technika is fontos, de Árpád szerint az évnek ebben az időszakában az erősítésre és a megfelelő kondíció elérésére kell a nagyobb hangsúlyt fektetni, ezért is lubickoltak olyan sűrűn a fiúk a medencében.

Természetesen, a technikai oldalt sem hanyagolták el a játékosok, amellyel kapcsolatban Árpád így nyilatkozott: „Kint teljes egészében átnéztük a technikát, és a fő irány az volt, hogy lássuk az összképet. A swing technikával nincsen gond, de a feladat most az, hogy a mennyiségből minőséget kovácsoljunk.” A minőség elérésében nyújt segítséget a trió számára az a svéd gyártmányú „csúszós szőnyeg”, ami alapvetően a vázizmokat erősíti, és ami simán elfér a bag mellett, és még a súlyától sem kell megszakadnunk. Árpád elmondta, hogy a „csodaszer” használata nem nyújt azonnali, látványos javulást, de olyan tartóelemeket erősít, amik nagymértékben el vannak hanyagolva, de a szerkezet segítséget nyújthat abban is, hogy adott esetben a golfozó kevesebb sérülést szenvedjen el, illetve, hogy alapereje megmaradjon. Ha pedig izomzatunk stabil, akkor ütéseink is nagyobb eséllyel érnek majd célba.

Az itthoni gyakorlatok már főleg edzőteremben zajlanak, mégpedig olyan munkamegosztásban, hogy egy nap edzés, egy nap pihenő, hogy meglegyen az egyensúly. A hazai vizeken zajló tréningek nagy része szintén az erőnléti részekre koncentrál, de a játékosoknak nincsen sok idejük a magyar környezettel való összebarátkozásra, mivel február 19-én már Marokkóban ragadnak ütőt, hogy felmérjék, mennyit is ér az annyi.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés