Kaliforgia

Való igaz, egy biztos mozzanat van csak a golfban: a pillanat, amikor a labda begurul ama bizonyos lyukba. A többi bizonytalan. Nem kevesen voltak olyanok, akik már nyugodt szívvel könyveltél el azt, hogy a Torrey Pines pályán a magabiztosan vezető Kyle Stanley lesz a befutó. Aztán történt valami.

Való igaz, egy biztos mozzanat van csak a golfban: a pillanat, amikor a labda begurul ama bizonyos lyukba. A többi bizonytalan. Nem kevesen voltak olyanok, akik már nyugodt szívvel könyveltél el azt, hogy a Torrey Pines pályán a magabiztosan vezető Kyle Stanley lesz a befutó. Aztán történt valami.

Ritka esemény színesítette a Farmers Insurance Open vasárnapi döntőjének utolsó mozzanatait, amikor is már szinte az összes golfozó letette ütőjét, és várta, hogy Kyle Stanley „megadja a végső döfést” a green-en, és bezsebelje az elsőséget. A verseny második helyére felzárkózó Brandt Snedeker is már ment volna interjút adni, amikor hirtelen egy nem várt eseményre lett figyelmes mindenki. A tornán mindvégig magabiztosan ütögető Stanley az utolsó szakasznál elvérzett, nem is akárhogyan. A pálya talán legkönnyebb szakaszáról volt szó, amelyről maga Stanley is ezt mondta: „Ez nem egy nehéz golflyuk. Ezerszer meg tudnám játszani, de soha nem nyolccal.” A helyzet azonban az, hogy a legutolsó par 5-ös szakaszt végül 8 „ütésből” tudta teljesíteni, így az utolsó napon 74-et írhatott fel magának. Ezzel pedig hirtelen minden megfordult, és Kaliforniában valóban egy forgatag alakult ki.
Stanley vasárnap nagyon szépen kezdett, és volt is miben reménykednie, hiszen nem kicsi előnnyel vághatott neki az utolsó napnak. A zárónapon az első két szakaszon birdie-t ütött, amivel megadta az alaphangulatot, de a fordulót követően a 11-es és a 12-es szakaszon jött két bogey, de még ez is belefért volna. Mivelhogy, az akkor még második helyezett Snedeker 67-et játszott, elkönyvelte magában, hogy ő most lecsúszott a dobogóról, majd legközelebb. De Stanley nem bírt az utolsó szakasszal, és végül egy tripla bogey lett a jussa. Ez azonban azt jelentette, hogy Snedeker kapott még egy esélyt.

Lélektanilag sem volt egyszerű a helyzet, hiszen Stanley számára ez valóban egy nem várt fordulatot jelentett, hiszen egy nyert meccset engedett ki a kezei közül. De nem volt idő elemezgetni, jöhetett a playoff. A kialakult végeredmény a második extra szakasznál dőlt el, amit Snedeker par-ra hozott, Stanley azonban elpuskázta ezt a lehetőséget, így végül ő térhetett nyugovóra üres kézzel. Snedeker így emlékszik vissza a történtekre: „Ez őrület. Nagyon nehéz most visszagondolnom arra, ami az elmúlt 30 percben történt. Sajnálom, hogy Kyle-nak végig kellett mennie mindezen.”

Snedeker az utolsó napon nem igazán számolt ezzel a lehetőséggel, ahogyan senki sem, hiszen honfitársa akkorra előnnyel rendelkezett már, hogy nem lett volna reális arra építeni, hogy Stanley rontani fog, ráadásul ekkorát. De megtörtént, és Snedeker élt az adódó lehetőséggel, nyugodt tudott maradni, koncentrált, végül pedig győzött. A hihetetlen dráma után a győztes így nyilatkozott: „Ha valaki meg akarja nézni a trófeát, az megtalálhatja majd a házamban egészen az életem végéig. Ez nem egy szennyezett győzelem. Nyerni sosem könnyű dolog. Nagyon sok játékosnak akadnak gondjai a versenyek végén. És biztos vagyok benne, hogy Kyle rengeteg versenyt fog még megnyerni karrierje során. Ehhez minden tehetsége megvan.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés