Megvan a bronz

Minden érem szépen csillog, szokták mondani, és jelen esetben is csak azt mondhatjuk, hogy a harmadik hely egy rendkívül jó eredmény. Vízilabdás lányaink tegnap egy nagyon „bírócentrikus” mérkőzésen tudták felülmúlni ellenfelüket, az orosz válogatott gárdáját.

Minden érem szépen csillog, szokták mondani, és jelen esetben is csak azt mondhatjuk, hogy a harmadik hely egy rendkívül jó eredmény. Vízilabdás lányaink tegnap egy nagyon „bírócentrikus” mérkőzésen tudták felülmúlni ellenfelüket, az orosz válogatott gárdáját.

Lassan már tényleg minden vízilabdás tétmérkőzéshez úgy kell hozzáállnunk, hogy akárkik is lesznek a bírók, biztosan nem nekünk fújnak majd. A cél nem is ez lenne, pusztán a fair play. Úgy tűnik, ebben a témában marad az örök reménykedés. Magyarjaink azonban rendre túlteszik magukat ezen a körülményen, és mit sem törődve a sípoló ítészekkel küzdenek, amíg csak bírnak. Nem volt ez másképpen tegnap sem, amikor az eindhoveni Európa-bajnokság női osztályának bronzmérkőzését rendezték meg.

Merész András gárdája nagyon jól kezdett. Az első negyedben Szűcs Gabriella rögtön megalapozta a hangulatot nagyszerű találatával, majd a kettős emberhátrány kivédekezése után Bujka Barbara volt eredményes, és a magyar csapat el is húzott két góllal. Az orosz támadás akadozott, nem úgy a miénk. A 3. perc végén (Keszthelyi Ritának köszönhetően) már 3-0 volt az állás. Ezt követően az ellenfél megszerezte első találatát (természetesen emberelőnyben), de mi sem hagytuk ezt válasz nélkül. Az állást Keszthelyi bombája változtatta meg 4-1-re. Majd ismét Keszthelyi gól, 5-1. Mint ahogyan azt már megszokhattuk, újfent kiszórtak tőlünk két játékost, ezt pedig Jekatyerina Tankejeva kegyetlenül kihasználta, így módosította az eredményt 5-2-re, de Bujka balkeze sült, így már négy góllal vezettünk.

A második negyedet az oroszok kezdték jobban. Előbb Olga Bjelova talált be pontosan a magyar kapuba, majd, ráérezve a gólöröm szépségeire, ismét Bjelova következett, aki szemtelenül Bolonyai fölött a kapuba ejtett. Az állás 6-4 a mi javunkra. A 15. percben ismét Keszthelyi volt eredményes, és nagyszerű technikai megoldásával távolról ejtett a bal felsőbe (7-4), de sajnos nem sokkal utána jött az orosz válasz, mégpedig Liszunova részéről, így a félidőt 7-5-re hoztuk.

A harmadik ráúszásban az oroszok bizonyultak jobbnak, így ők vezethették az első támadást a szünetet követően. Fedotova azonban mellélőtt, így jöhettünk mi. Előbb Keszthelyi volt eredményes, majd Csabai kiállítását kihasználva ismét Liszunova talált be (8-6). Az izgalmak akkor kezdődtek, amikor Prokofjeva ejtése gólt ért, így 8-7-re feljöttek az oroszok. Higgadtak maradtunk, és Takács Orsolya jóvoltából kétgólos előnnyel úszhattunk neki a negyedik negyednek (9-7).

Az utolsó játékrészben minden erőnket összeszedve igyekeztünk az oroszok támadásait kivédekezni, többnyire sikerrel. Még mindig ment a szokásos „állítsunk ki még néhány magyart” című játék, de ezzel már nem is foglakoztunk. A bronzérem volt a tét. Drávucz Rita és Szűcs kipontozódása már csak hab volt a tortán, de menni kellett tovább. Nem sokkal a vége előtt az ellenfél büntetőhöz jutott, amit Liszunova értékesített is, így egy gólra feljöttek az oroszok. Csabai Dórát is kiszórták a játékból időközben, de a játék folyt tovább, és mi sikerrel hárítottunk minden támadást. Néhány másodperccel a vége előtt kettős kiállítást ítéltek a bírók, de a magyar lányok állták a sarat, kivédekezték a támadást, és 9-8-as végeredménnyel Merészék örülhettek jobban. Megvan a bronz.

A magyar lányok a 2008-as málagai viadal után újra harmadikként zárták a kontinenstornát. Magyarországnak így két arany és öt ezüst után ez a negyedik Eb-bronzérme. Gratulálunk!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés