Két lábbal a földön

Kemény fába vágta a fejszéjét Szigeti Csaba. Hathetes, kimerítő edzőtábor irányítója lesz Spanyolországban, amelytől hatalmas előrelépést remél a közeljövőben. A golfedzőt terveiről, illetve golfos programjairól faggattuk. Valamint arról, hogy „mire megy ki a játék” Iker Casillas szülőföldjén.

Kemény fába vágta a fejszéjét Szigeti Csaba. Hathetes, kimerítő edzőtábor irányítója lesz Spanyolországban, amelytől hatalmas előrelépést remél a közeljövőben. A golfedzőt terveiről, illetve golfos programjairól faggattuk. Valamint arról, hogy „mire megy ki a játék” Iker Casillas szülőföldjén.

Szerda hajnalban már indul is Spanyolországba, ahol Tóbiás Zsolttal együtt edzőtáborozik. Mit érdemes tudni az utazásról?

Ahogy Ön is említette, igen korán Nyugat-Európa felé veszem az irányt. Az utazás két napig fog tartani, mivel saját autóval szelem át a szinte a teljes kontinenst.

Hogyhogy nem a repülőt választotta? Hiszen pár óra és ott lenne.

Az meglehet, de másfél évtizednyi repülés után két igen kellemetlen élményben volt részem, úgyhogy úgy döntöttem, egyelőre mellőzöm ezt a közlekedési eszközt. Szeretek vezetni, szeretem, ha nem kell a volán mellett ülve máshoz alkalmazkodni, így ez volt a legkézenfekvőbb választás.

Mi a programja a megérkezést követően?

Lecuccolok, felmérem a terepet, kicsit pihenek. Ezt követően viszont hat héten át, heti hat nap, napi nyolc órában a golfé lesz a főszerep.

Bírni fogják a tanítványok?

Már hozzászoktak az ilyen jellegű terheléshez. Itt nem kezdőkről, hanem minimum középhaladó, de inkább haladó szintű golfozókról beszélünk, akik már letettek valamit az asztalra. Emellett 2-3 emberes turnusokra vannak beosztva, tehát az edzések is maximális hatásfokúak lesznek. Legalábbis így van eltervezve.

Mire helyezik a legfőbb hangsúlyt?

A driving range-ekre, valamint a mentális felkészítésre. Szó szerint a nap egynegyedét golffal töltjük, így fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a szituációból. A tréningeket követően este taktikai értekezletet tartunk, amelynek során átbeszéljük a tapasztalatokat, illetve a versenystratégiát.

Mely pályákra látogatnak el?

Marbellán több tucat golflétesítmény várja a sportolni vágyókat, mi ezek közül 3-4 klubot keresünk fel. Többek között a Los Flamengos, a Rio Real és a Santana Golf Club szerepel a listán.

Ezek világszínvonalú pályák. Itthon mely létesítményeket részesíti előnyben?

Minden pályának megvan a maga sajátossága. Egytől egyig az összesnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Úgy gondolom, hogy a magyarországi pályák annyira különböznek egymástól, hogy nemigen lehet őket egymással összehasonlítani. De egy biztos: mind nehézségben, mind játékélményben felveszik a versenyt a nemzetközi porondon.

Ilyen kemény edzőtábor után mik az elvárásai az idei évre?

Azt hiszem, már tavaly is igen jó szezont zártunk. Ezúttal is szeretnék egy ilyen, vagy ennél jobb idényt produkálni. A lécet mindenesetre magasabbra helyeztük. Kérdés, mennyire tudjuk megugrani azt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés