Nagyon bekezdtek

Phil Mickelsonnak nagyon nem ment a játék tegnap a Torrey Pines pályán. Hogy ennek mi az oka? Valószínűleg az, ami másik részen Martin Kaymernél is hibádzott. Egyszerűen nem jött ki a lépés, folyamatban hibázta el a lehetőségeit. Két amerikai játékos azonban felvette a kesztyűt, és készek szembeszállni a mezőnnyel.

Phil Mickelsonnak nagyon nem ment a játék tegnap a Torrey Pines pályán. Hogy ennek mi az oka? Valószínűleg az, ami másik részen Martin Kaymernél is hibádzott. Egyszerűen nem jött ki a lépés, folyamatban hibázta el a lehetőségeit. Két amerikai játékos azonban felvette a kesztyűt, és készek szembeszállni a mezőnnyel.

Kérdés volt még nemrégiben, hogy vajon a közönség melyik versenyt részesíti majd előnyben. Inkább San Diegóra szavaznak, ahol kevesebb a nagy név, vagy pedig az Abu Dhabiban zajló eseményre, ahol idén először ragad ütőt Tiger Woods, Luke Donald és Rory McIlroy is. Az biztos, hogy aki teheti, annak mindkét tornát követnie kell, mivel már az első napon nagy meglepetések voltak.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az Abu Dhabi HSBC Golf Championship első fordulójában Tiger viszonylag jól kezdett, Luke Donald teljesítménye sem volt tragédia, ellenben a német Martin Kaymer zuhanó repülése óriási meglepetésként hatott. Hasonlóan rossz játékot produkált, mint a Farmers Insurance Open legelső játéknapján Phil Mickelson. Az amerikai 77-et játszott, ami valóban halvány. Összességében beütött hét darab bogey-t, és ehhez csak két darab birdie párosult, így rögtön a tabella sereghajtói közé került a golfozó. Az első nappal kapcsolatban így nyilatkozott: „Természetesen, csináltam néhány rossz swinget, teljesen rossz irányba. Úgy éreztem, hogy a játékom képes haladni, és egyszerűen nem tudok mit mondani az eredménnyel kapcsolatban. Mivel ez szánalmas.”

Kemény szavak ezek, de így reagál egy olyan golfozó, aki mindig a legtöbbet szeretné kihozni magából, és adott esetben a csalódás hangjai csendülnek fel nála, de biztosak lehetünk benne, hogy a mai napon már jobb koncentrációt láthatunk majd tőle. Legalábbis reméljük. Akiknél azonban minden tökéletesen klappolt, az a két amerikai versenyző, akik jelenleg -10-es eredménnyel vezetik a tabellát. Ők név szerint Spencer Levin és Kyle Stanley.

Levin egyszerűen hiba nélkül teljesített tegnap. A 18 szakaszon összesen tíz birdie-t ütött be, mintha ez lenne a világ legkönnyebb dolga. Az amerikai így kommentálta az eseményeket: „Volt néhány puttom a birdie-hez a par helyett, és ez megdobta az eredményemet.” De még hogy! Nagyon szép 62-es eredménye jó kezdet, akárcsak Stanley esetében, akinek azért a 11-es szakaszon becsúszott egy bogey, de az utolsó lyuknál pedig egy eagle-lel kápráztatta el a közönséget. Ugyan, az utánuk következőkkel szemben az előny nem mutatkozik túl tetemesnek, de majd meglátjuk.

A többieket nézve: a kolumbiai Camilo Villegas sem kezdett rosszul, hiszen 65-öt játszott, és nagyon szépen gyűjtögette tegnap a birdie-ket a pályán. A tabella első felében kapott magának helyet, és ha így folytatja, akkor még akármi is lehet belőle. Az amerikai Dustin Johnsonnak sem feltétlenül elkeserednie első napi teljesítménye után, hiszen 66-ot játszott, így még ő is odaérhet majd. Élménydús első nap volt tehát San Diegóban, és már alig várjuk a folytatást.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés