Tiger jól kezdett

Nem kevesen voltak kíváncsiak arra, hogy a korábbi világelső miképpen fog szerepelni a 2012-es szezont megnyitó versenyén. Nos, egyfelől pozitív, hogy Tiger Woods bogey mentes kört futott, másfelől viszont feltehetjük magunknak a kérdést, hogy vajon mennyi van még a játékosban. Reméljük még sok, annak reményében persze, hogy minél izgalmasabb végjátékot láthassunk.

Nem kevesen voltak kíváncsiak arra, hogy a korábbi világelső miképpen fog szerepelni a 2012-es szezont megnyitó versenyén. Nos, egyfelől pozitív, hogy Tiger Woods bogey mentes kört futott, másfelől viszont feltehetjük magunknak a kérdést, hogy vajon mennyi van még a játékosban. Reméljük még sok, annak reményében persze, hogy minél izgalmasabb végjátékot láthassunk.
 

Szépen beleválasztott Tiger Woods a nyitóversenyébe. Már korábban is írtunk róla, hogy az Abu Dhabiban zajló tornán rengeteg nagymenő lép pályára, akik mind bizonyítani szeretnének nem csak maguknak, de a drukkereknek is. Tiger a verseny előtt úgy nyilatkozott, hogy örül annak, hogy most már szinte tökéletesen egészséges, és már alig várja, hogy elkezdhessen ütögetni egy jót. Nos, ez a nap is eljött, és valóban nem kezdett rosszul.
 
A korábbi világelső az első körben, bogey mentes körben 70-et játszott, amely eredménnyel a tabella első harmadába sikerült magát befészkelnie, és bízunk benne, hogy ennél még csak jobb lesz. A 14 Major győzelemmel rendelkező amerikai így nyilatkozott a nap végén: „Egész nap jól ütöttem meg a labdákat. Ez egy jó ütögetős kör volt. Voltak azonban nehezebb időszakok a green olvasása közben. A green egy kicsit szemcsés volt, és kicsit nehezemre esett ráérezni a dolgokra. A vége felé már elég szép puttokat ütöttem, de összességében sokszor akadt gondom az olvasással.”
 
Tiger másik két flight társánál is akadtak gyenge pontok. A jelenlegi világelső Luke Donald 71-et ért el, és azt mondhatjuk, hogy egy rendkívül szolid kört futott. Két birdie mellé becsúszott egy bogey is, de nincs ok aggodalomra, mert messze még a vége. Az angol ennyit fűzött még hozzá a történtekhez: „Nagyon jó volt, hogy részese lehettem ennek a hármasnak. Tiger és Rory óriási nevek a sportban.”
 
És a trió harmadik tagja pedig, az észak-ír Rory McIlroy lehet magára a legbüszkébb, ugyanis az első napon 67-et játszott, de nála is voltak azért hibák. Ő így nyilatkozott: „Ez egy jó eredmény, és jó kezdése a 2012-es szezonnak, de nem érzem azt, hogy kifejezetten jól drive-oltam volna a labdát, tehát, ezen még dolgoznom kell.”
 
Ha már említettük a nagy neveket: Martin Kaymer óriási negatív meglepetést okozott mindenkinek. Az Abu Dhabi HSBC Golf Championship-en általában jól szereplő német az első napon 77-et ütött, ami rendkívül gyenge teljesítmény. Az első szakaszon rögtön egy dupla bogey-val kezdett (ki tudja, miért?), majd ezt követte még négy szimpla bogey, és egyetlen árva birdie. Reméljük, a mosolygós golfozó összekapja majd magát.
 
Kaymer társai közül Lee Westwood 72-vel kezdett, és egy rendkívül színes score kártyát adott le az első napot követően. Az első 9-en beütött két birdie-t és négy bogey-t, bár a fordulót követően kicsit konszolidálódott a viszonya a pályával, van még mit javítania neki is. A harmadik játékos, Sergio Garcia is elég hektikusan kezdett a keleti régióban, bár egy eagle-lel azért mégis meglepte a közönséget. Ennek ellenére a 71-es teljesítményen javítania kell majd, ha komolyabb terveket szövöget erre a versenyre.
 
Az első napon egyébként a svéd Robert Karlsson teljesített a legjobban McIlroy-jal az oldalán. Mindketten -5-öt értek el, bár semelyikük nem játszott hiba nélkül, vegyük ezt egy aktív ismerkedésnek a green-el napnak. Rajtuk kívül egyébként még Gareth Maybin, Richard Finch, Jean-Baptiste Gonnet, valamint Robert Rock szerepelt még jól az első napon.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés