Két legyet, két csapásra

 Egyre jobban

Egyre jobban kezdjük elhinni azt az elcsépeltnek hitt mondatot, hogy a fiataloké a jövő. A valóság azt mutatja, hogy a fiatal golfozók rendkívüli erőket képesek megmozgatni, stabilan képesek teljesíteni, és nem roppannak össze a rázósabb helyzetekben sem. Élő példa erre a dél-afrikai Branden Grace.


Alig telt egy hét, de a dél-afrikai fiatal máris megszerezte karrierje második European Tour címét, amivel egyben rekordot is döntött. A mindösszesen 23 éves golfozó még magához sem tért múlt heti Joburg Open-en nyert titulusának elnyerésétől, de nem volt idő a feldolgozásra, hiszen rögtön itt volt a következő megmérettetés. Az akadályt simán vette, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen két emblematikus figurával kellett a végjátékban, a playoffban megküzdenie.


„Egy álmom vált valóra azzal, hogy egy ilyen nagy eseményen tudtam nyerni. Ez volt talán a legjobb torna, amin játszottam. Teljesen el vagyok ragadtatva.”- tette hozzá az ifjú győztes. Valóban jár az elismerés, hiszen nem mindennapi körülmények között kellett a legjobb formáját mutatnia. A negyedik versenynapot követően hárman is ugyanolyan eredménnyel zártak, így jöhetett a hirtelen halál. A két rutinos róka, Ernie Els és Retief Goosen voltak az ellenfelek, de Grace-nek nem remegett meg a keze. Olyannyira nem, hogy egy kiváló birdie-vel lepte meg a közönséget, amivel eldöntötte a kupa sorsát.


Az idei Volvo Golf Champions-on kivívott győzelmével tehát megszerezte élete második címét, ezen kívül nem kevés pénzt is zsebre tehetett, de ami még ennél is fontosabb, hogy bekerült a világ legjobb 100 golfozója közé is úgy, hogy néhány napja még a 258. helyen tanyázott. Kell ennél jobb évkezdés? Nem hiszem. És hol van még a vége?


A végeredményt kicsit közelebbről megnézve azt látjuk, hogy Grace nem kezdte valami fényesen az utolsó körét, hiszen rögtön egy dupla bogey-val kezdett a 4-es szakaszon, amit egy szimpla bogey követett az 5-ösön. A fiatal azonban összeszedte magát, és innentől kezdve érkeztek a birdie-k is. Végül 71-et játszott, ami elég volt ahhoz, hogy bekerüljön a végső döntőbe. Oldalán két nagyágyú volt Goosen és Els személyében, de nem ijedt meg a feladattól, és a 18-as szakaszon egy birdie-t süllyesztett el, amivel kivívta a győzelmet.


Nincs sok idő az ünneplésre, ugyanis 26-án kezdődik a keleti régióban, az Egyesült Arab Emirátusokban az Abu Dhabi HSBC Golf Championship következő versenye, ahol nagy valószínűség szerint ismét kiélezett küzdelmet láthatunk majd.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés