Kiváló mutatók

 Csütörtökön

Csütörtökön még minden a bogey mentes övezetről szólt, a két élen álló egyszerűen nem tudott hibázni. Péntekre a mezőny kicsit felborult, de David Toms tartja magát. Ugyan, vezető partnerének személye megváltozott, de a játék megy tovább. Ráadásul, a rendkívül alacsony ütésszámok csak még izgalmasabbá teszik a versenyt.


Tegnap a 30 éves Camilo Villegas volt a „címlapon”, mégpedig megérdemelten. Bogey nélkül játszott csütörtökön, és egy nagyon szép 63-as kört futott. Járt is érte az elismerés. Pénteken azonban történt valami. Ugyan hiba nélkül játszott, de ezúttal a négy darab birdie nagyon is kevésnek bizonyult. Nem katasztrófáról van szó, hiszen a kolumbiai még mindig az előkelő negyedik helyen tanyázik, három ütéssel lemaradva az élen járóktól, de minden bizonnyal kicsit fel kell fejlesztenie hatékonyságát, ha kupával szeretne hazatérni.


Villegas társa, akivel csütörtökön még együtt vezették a tabellát, viszont nagyszerűen teljesít továbbra is. A második játéknapon David Toms egy eléggé színes score kártyát adhatott le. Volt birdie bőven, eagle, és még egy bogey is becsúszott. Összességében 65-öt játszott, ami elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa a helyét a hétvége megkezdése előtt. Volt azonban valaki, aki gondolt egyet, kiment a pályára tegnap, ütőt ragadott, és lesz ami lesz alapon igyekezett a maximumot kihozni magából. Ő pedig nem más, mint Ben Crane.


Az amerikai rendkívül jól kezdte meg a pénteki összecsapásokat. Az első 9-en beütött négy birdie-t, és mindenki megnyugodhatott, nem lesz itt baj. A fordulót követően kicsit hektikussá vált a játéka, de még itt is begyűjtött öt birdie-t, egy eagle-t. A két bogey botlás, de nem végzetes. Végül 63-at játszott, ami rendkívül biztató. Crane jelenleg az első helyen áll, -16-os teljesítménnyel, és biztosak lehetünk benne, hogy ma is mindent meg fog tenni azért, hogy még jobb eredményt produkálhasson.


Nem szabad megfeledkeznünk Mark Wilsonról sem, aki szintén benne van abban a hármasban, akik pillanatnyilag vezetik a Humana Challenget. Szenzációs játékkal 62-t ért el, ami bámulatos. Összesen nyolc birdie-t süllyesztett el Kaliforniában, valamint egy eagle-t, amely teljesítményére méltán lehet büszke. Ha már itt tartunk, meg kell említenünk a szintén negyedik helyen álló újoncot, Harris Englisht, aki zseniális ütéseinek köszönhetően ugyancsak 62-t ért el. Mi minden fog itt még történni? Ennyi kiváló golfozó egy helyen, ennyi nagyszerű megoldás, és még csak a félidőnél járunk.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés