Bogey mentes övezet

 Tegnap

Tegnap kezdetét vette a Humana Challenge a kaliforniai La Quintában, amely az utóbbi időben rengeteg változtatáson ment keresztül. Úgy is mondhatnánk, hogy a verseny végre PGA Tour kompatibilis lett, ha csak az ötnapi játék helyett bevezetett négynapos megmérettetéseket vesszük. Ami ennél is fontosabb azonban az, hogy a nyitónapon két profi tűnt ki a tömegből, akik kiváló teljesítmény nyújtottak csütörtökön.


Camilo Villegas tavalyi teljesítménye valószínűleg nem fog bekerülni a rekordok könyvébe, de ezzel együtt az is tény, hogy a kolumbiai profi rengeteg versenyen vett részt, és az egész 2011-es évben igyekezett megtalálni a saját formáját. Az előző évben a legjobb helyezése egy harmadik hely volt, mégpedig a FedEx St. Jude Classic-on. Ezen kívül nincsen más „sütni valója” a tavalyi évre vonatkozóan, de hát, egyszer fent, egyszer pedig lent.


Úgy tűnik viszont, hogy az idei esztendőben Villegas szeretné már a szezon elején lerakni az alapokat, és olyan teljesítménnyel akarja megkezdi a 2012-es évadot, amire aztán méltán lehet majd büszke. Ugyan, még nagyon az év elején járunk, és a Humana mindösszesen csak a harmadik PGA Tour esemény, de jelenlegi vezető pozíciója sokat dobhat a 30 éves golfozó hozzáállásán. A „Pókemberként” is aposztrofálható játékos tegnap megmutatta a pályának, hogy ki az úr. A nyitónap első szakaszánál máris egy birdie-vel kezdett, majd ezek aktív gyűjtögetésébe kezdett a játékos. Összesen 9-et süllyesztett el a pályán, amivel rögtön az élre ugrott. Az első napon 63-at játszott, ami kiváló kezdésnek tudható be. A kolumbiai versenyző így reagált a versenynap után:
„Úgy érzed, hogy kicsit berozsdásodtál, de ezzel együtt mentálisan friss vagy. Ez egy nagyon mulatságos játék. Néha a mentális frissesség sokkal fontosabb.”


Hasonlóan nagyszerű kezdést mutatott be az amerikai David Toms, aki szintén 63-at játszott, és szintén bogey nélkül. Nincs is szebb ennél. Toms ugyan az első 9-en kicsit döcögve kezdte meg a menetelést, de nem sok idő kellett hozzá, hogy ráérezzen a dologra. Az amerikai méltó módon kezdte meg tehát a játékot Kaliforniában, és ez a jó kezdés minden bizonnyal pozitív hatással lesz rá. Profi módon állt fel a földről, miután nemrégiben a Sony Open-en még CUT-ba sem jutott. Toms úgy fogalmazott az első nap után, hogy ezt a pályát egyébként az egyik legnehezebbnek tartja, tartja de ezzel együtt jól kiszámítható létesítményről van szó, ahol nagyon sok birdie lehetőséget kaphat az ember. Az amerikai pedig élt ezzel az opcióval, és kíváncsian várjuk a folytatást.


A korábbi nevén Bob Hope Classic valójában január egyik csemegéje. Hivatalos állomása a PGA-nek, nem beszélve arról, hogy itt a hangulat mindig kellemes. Már csak azért is, mivel egy pro-am tornáról van szó, amely egykoron vendégül látta Bing Crosby-t, Burt Lancestert, Dwight Eisenhowert, Frank Sinatrát és Robert Ford-ot is, nem beszélve természetesen Bill Clintonról, aki a verseny segítségével igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életformára. A három pályán zajló eseményen idén olyan nevek ragadnak ütőt, mint például Michael Bolton, Don Cheadle, Alice Cooper vagy Morgan Freeman.


A verseny tehát nagyon sok izgalmat tartogat még a közönség számára, már csak azért is, mivel a mezőny jelenleg sűrű, így jósolni is nehéz. Az élen állókat követik a -8-as eredménnyel rendelkezők: Ted Potter, Sang-Moon Bae, Brandt Snedeker és Bob Estes. Ők is hasonlóan jól kezdték meg a játékot, akárcsak mondjuk Ben Crane. Kicsit halványabb teljesítményt nyújtott tegnap a címvédő Jhonattan Vegas (-2), illetve Matt Kuchar (-1), illetve Dustin Johnson is, aki a 2012-es évben itt debütál.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés