Belga rekord

 Valóban

 Valóban, a European Tour játékosainak még egy kicsit a déli kontinensen kell a legjobb formájukat megmutatniuk, de úgy tűnik, hogy a belga profinak nagyon is tetszik ez a pálya, valamint ez a klíma. Afrikában nem egyszerű a játék, gondoljunk csak a múlt heti Joburg Open-re. Mindazonáltal, a játékosok nem törődnek a múlttal, és emelt fővel vágtak neki az e heti megmérettetésnek.


Nincs idő a nosztalgiára. A múlt héten Branden Grace mutatta meg a világnak, hogy valóban golfozásra született, amelynek egy impozáns kupa lett az eredménye a Joburg Open-en. Ezt azonban már lezártuk. Most új esélyek vannak érvényben, új kihívásokkal kell szembenézni. Grace egyébként folytatja kiváló játékát, és úgy tűnik, nagyon is rákapott az ütögetés ízére. A tegnap elstartolt Volvo Golf Champions tornán rögtön feljött a második helyre, pedig hibák voltak bőven. Összességében Grace 68-at játszott, amivel azonban még messze nincsen semmi sem eldöntve.


Az első helyet ugyanis az a belga játékos szerezte meg, aki szinte hiba nélkül játszott. Sültek a birdie-k rendesen, amelynek jutalma egy négyütéses vezető pozíció lett, amely mindenképpen említésre méltó előnyt ad. Ugyan, még nagyon sok van hátra a versenyből, egy jó kezdés hatalmas önbizalmat képes adni. És mi adhat még egy kis lökést a belga önbizalmának? Például az, hogy rögtön az első napon sikerült pályarekordot döntenie, ugyanis kiváló játékkal 64-et ért el, míg a korábbi legjobb teljesítmény 68 volt, amit még Tim Clark állított fel. Most azonban Nicolas Colsaerts-en a világ szeme.


A többi golfozó egyébként nagyon elismerően nyilatkozik a 29 éves leader-ről, akiről valaki azt mondta, hogy egyszerűen fantasztikus. Nem szabad azonban elbíznia magát a játékosnak, de ezzel nyilván ő is teljes mértékben tisztában van. Az őt követő játékosok ugyanis mindent meg fognak tenni azért, hogy befogják a belgát, és meg is előzzék őt a versenyen. A tabella első harmadában végzett Branden Grace, Thomas Aiken, a fiatal Tom Lewis, David Horsey, Louis Oosthuizen, valamint Padraig Harrington is.


Nem kezdett viszont jól a kétszeres Major-bajnok Retief Goosen, aki csak egy -1-es teljesítményre volt képes a nyitónapon. Darren Clarke azonban még nála is jobban el volt veszve a pályán. A tavalyi Open Championship győztese a bogey gyűjtésre adta a fejét tegnap, így +1-gyel zárt. Az ifjú olasz titán, Matteo Manassero sem remekelt (+3), de messze még a vége.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés