A kiválasztottak

 Kitüntetett 

 Kitüntetett jósnő legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy a közelgő eseményen ki lesz az abszolút befutó. Ez valóban nem könnyű helyzet. Végre kezd beindulni a szezon, a nagy nevek közül már valóban egyre többen megfordulnak a green közelében, ami még bonyolultabbá teszi a helyzetet. Annak érdekében, hogy egy kicsit reálisabb képet kapjunk a verseny alakulását illetően, a PGA Tour szakértői állították össze listájukat azért, hogy megtudjuk, ők kiket tartanak a 2012-es Humana Challenge legfőbb esélyeseinek. Na, akkor lássuk a listát és az indoklásokat.

1Phil Mickelson: A Humanán megvan minden előmenetele, amit csak akarhatunk, amit leginkább a két győzelme, valamint minden idők legjobb „pénzhalmozói” címe biztosít számára ezen az eseményen. De ez csak a szakértő választása. Ahogy a legtöbb rajongó, én is szeretem követni Phil munkásságát, és nem akarom hagyni, hogy ez a választás bármit is befolyásoljon.


2Dustin Johnson: A térde minden hír szerint rendbe jött, és Johnson híres arról, hogy a szezon elején jól teljesít. Ugyan, ezen a versenyen még csak két alkalommal játszott, de 2008-ban 12. helyen zárt. Ezen kívül ismét a régi caddie-jével, Bobby Brown-nal dolgozik. Ezek mind pozitív jelek.


3Bill Haas: 2010-ben nyert, és tavaly is nyernie kellett volna, de a verseny vége felé már „fulladozott”, míg végül a playoff-ban végezte, amit elvesztett. A szerencsétlen végjátéka a két héttel ezelőtti Hyundai TOC-on nem adhat aggodalomra okot. Ahogyan az sem, hogy az eseményeken négy napig folyik a játék.


4 – Martin Laird: A skót, aki másodikként végzett a Hyundai Tournament of Champions versenyén két héttel ezelőtt, tavaly ugyanitt a 22. helyet tudta megszerezni. Motivált, hogy jól játsszon, ahogyan azt is nagyon reméli, hogy sikerül majd bekerülnie a Ryder Cup csapatba.


5Matt Kuchar: Nagyon szép belépővel kezdte meg a 2012-es idényét, mégpedig a sivatagban. Maga a tény, hogy 2011-ben nem sikerült itt nyernie, nagy meglepetés volt, és jövőre mindenképpen szeretne visszatérni Kapaluára. A La Quintán az elmúlt két évben a legjobb 10-ben szerepelt, beleértve a 2010-es második pozíciót.


6Anthony Kim: Most feltörhetnek a 2011-es szezonból hátra maradt rossz élmények, amiket AK szeretett volna eltemetni. A kaliforniainak koncentrálnia kell, és ismét elkötelezettnek kell lennie, mint a 2008-as legelső szereplésénél, amikor is harmadikként végzett.


7Brian Gay: A Sony Open-en, Hawaiin egy hatodik hellyel nyitotta meg a 2012-es szezont. Jó élményei lehetnek a Humana Challenge versenyéről, amit bizonyít az is, hogy az elmúlt három évben mindig a legjobb 20 között szerepelt, beleértve a tavalyi ötödik pozíciót is.


8Johnson Wagner: A legjobb eredményét itt 2007-ben érte el, amikor is 13. lett, de azóta ő már egy teljesen más játékos. Míg 2011-ben csak egyetlen top 10-es helyezése volt, ezt a számot máris megduplázta az idei szezonban. Ebben az évben, mind a nyolc körében par alatt tudott teljesíteni.


9Charles Howell III.: Howell a múlt heti nagyszerű teljesítménye után biztosan erős magabiztossággal rendelkezik. Ezen a versenyen, az elmúlt 10 körének eredménye -40, és biztosan folytatni fogja ezt a jó szereplést, miután az elmúlt három évben először 65.-ként, majd 26.-ként, végül pedig 13.-ként végzett.


10Harrison Frazar: A magabiztosság elszállhat. Ebben az idényben mindkét eddigi versenyét tekintve a legjobb ötben végzett, és nyerhetett volna múlt héten, ha jobban teljesíti a puttokat a hátsó 9-en. 2007-ben 8. lett ezen a versenyen.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés