Hiányzó láncszem

 Iváncsik Tamás

Iváncsik Tamás súlyos sérülést szenvedett a magyar kézilabda-válogatott hétfői, Oroszország elleni Európa-bajnoki mérkőzésén. A játékos számára ezzel természetesen véget ért a kontinenstorna, sőt hosszabb, legalább fél-egyéves kihagyás várhat rá.


Kedd délelőtt Újvidéken MRI-vizsgálaton vett részt Iváncsik Tamás, a férfi kézilabda-válogatott jobbszélsője, aki a hétfői, oroszok elleni Eb-találkozón (31–31) szenvedett térdsérülést.


A vizsgálat alapján dr. Erdélyi Gábor csapatorvos megállapította, hogy a játékos a bal térdében teljes elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Iváncsik Tamás azonnal hazautazik Magyarországra, ahol csütörtökön a tatai Kastélypark Klinikán megoperálják.
A hasizomsérüléssel bajlódó Zubai Szabolcsot a válogatott egészségügyi stábja kezeli és próbálja játékra alkalmas állapotba hozni. A beálló pályára szeretne lépni már a következő mérkőzésen is, amire panaszainak csökkenése függvényében kerülhet sor.


„Jó döntésnek bizonyult, hogy tizenöt játékost neveztünk az Európa-bajnokság rajtjára, hiszen cserére nincs lehetőség a csoportkör végéig, csak majd a középdöntő előtt engedélyeznek a szabályok két cserét. Iváncsik Tamás súlyos sérülése nagy veszteség mind a válogatott, mind klubja, az MKB Veszprém számára. A 28-as keretben a jobbszélső posztján Gulyás Péter nevezése is előtérbe kerülhet, erre azonban a középdöntőre kerülhet sor, a két csere egyikeként" – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány, aki kitért a hátralévő csoportmérkőzésekre is.


„Tudnunk kell, hogy a realitások alapján az oroszok ellen bravúr volt a pontszerzés, és ahhoz, hogy továbbjussunk az Európa-bajnokság halálcsoportjából, újabb bravúrra lesz szükségünk a világbajnoki bronzérmes, rendkívül stabil, a franciákat egyáltalán nem meglepő módon legyőző spanyolok, valamint az utóbbi években a világ kézilabdázásában egyeduralkodó Franciaország ellen. Készülünk a következő mérkőzésre. A spanyolok ellen nagyon fontos lesz számunkra a kapusteljesítmény javulása, hiszen így lehet esélyünk a bravúrra. Az újabb játékos benevezése ezért több poszton is elképzelhető, kivéve, ha sérülés miatt kerülünk döntéshelyzetbe. Ha Zubai Szabolcs sérülése nem javul ugrásszerűen, akkor a csoportkör hátralévő részére kényszerpályára kerülünk, és beálló poszton nevezhetünk be újabb játékost – ezt szerdán 11 óráig el kell döntetnünk."


NSO
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés