Sűrű a mezőny

 Teljesen nyitottá vált a verseny.

Teljesen nyitottá vált a verseny Honolulun, miután rendkívüli módon összesűrűsödött a mezőny. Alig néhány ütés választja el egymástól az első húsz golfozót, akik közül ma bárki nyerhet. Matt Every tartotta magát, de kérdés, hogy meddig fogja bírni ezt a tempót, és lesz-e olyan, aki erőn felül teljesít majd.


Matt Every nem aludt jól péntek éjszaka. Ezt ő maga árulta el, miután interjút adott az egyik médiának, amely előszeretettel faggatta a golfozót korábbi drogügye miatt. A játékos már korábban is igyekezett világossá tenni, hogy túl van az ügyön, és minden erejével azon szeretne lenni, hogy ismét jól menjen neki a golf. Az idei Sony Open-en eddig kiválóan menetel, és a zárónapot is az első helyről kezdheti majd meg. Szombaton, ugyan becsúszott két bogey, de jöttek azért a birdie-k is, így 68-cal zárt.


Megosztva áll az első helyen Jeff Maggert is, akinek a visszatérése üdvözítő. A játékos közel hat éve nem nyert semmit, de most itt a remek alkalom. Az amerikai korábban vállproblémákkal küszködött, de úgy tűnik, most már egészséges, és kész arra, hogy uralja a green-t a PGA Tour idei második versenyén. Maggert elmesélte, hogy balesetének körülményei teljesen filmbe illőek voltak. Éppen kilépett az élelmiszerbolt ajtaján, elcsúszott a jégen, majd eltörte a bordáját. A felépülés nem volt könnyű, de a golfozó ma már újult erővel vághat neki a feladatoknak.


Említettük, hogy a mezőny rendkívül összesűrűsödött. Nos, valóban nem állítottunk valótlant, ugyanis míg a két élenjáró -12-vel vezet, az utána következő hármas csoport (Johnson Wagner, Charles Howell III., Brendon de Jonge) -10-zel vághat neki a mai napnak. Ezt követően két versenyzőnek van -9-es eredménye, és a legnagyobb csoportot a -8-as-ok klubja jelenti, akiknek megvan az esélyük a feljebb kapaszkodásra, ha jól megy majd nekik a játék. A téteket meg lehet tenni, és kíváncsian várjuk a döntőt.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés