Tüzelni fogok

 A szombati nap sem úgy sült el.

 A szombati nap sem úgy sült el Dél-Afrikában, ahogyan kellett volna. Azt már szinte megszokták a játékosok is, hogy idő előtt be kell fejezniük az ütögetéseket. És ez nem volt másképpen tegnap sem. Szombaton a fenyegető sötétség miatt kellett berekeszteni a Joburg Open-t, de aggodalomra semmi ok, hamarosan meglesz a győztes.


A dél-afrikai Dawie Van der Walt azt mondta, hogy ma tüzelni fog minden zászlóra, és kiadja magából a legtöbbet annak érdekében, hogy tisztes helyezést tudjon elérni a 2012-es Joburg Open zárónapján. Jelenleg a hatodik helyen áll, -12-es teljesítményével, öt ütéssel lemaradva az élen álló Branden Grace-től. A játékos egyébként kiemelte még azt is, hogy nem tudja, hogy milyen nehézségeket tartogat még számára ez a pálya, de vasárnap mindent meg fog próbálni, hogy legyűrje a Royal Johannesburg and Kensington Golf Club pályáját.


Az élen álló Branden Grace napról napra egyre jobb teljesítményt nyújt. Tegnap, az első 9-en kicsit még döcögött a szekér, de a forduló után csak előkerültek azok a birdie-k. Előbb hármat ütött be sorozatban, majd, hogy még nyugodtabb szívvel térjen nyugovóra, az utolsó két szakaszon is elsüllyesztett kettőt. Szerencséje volt a dél-afrikainak, mivel még a sötétedés előtt be tudta fejezni körét, és kiegyensúlyozott játékának köszönhetően át is vette a vezetést Robert Rock-tól. Grace jelenleg tehát az első, -17-es eredménnyel.


Kik szorongathatják meg? Például az angol Richard Finch, akinek ugyan tegnap elég hektikusan ment a játék. Jóformán mindenféle ütésbe belekapott, de végül egy 69-es szombati eredménnyel fel tudta magát küzdeni a második helyre. Hátránya három ütés, ami még ledolgozható. Ugyanilyen eredménnyel vághat neki a vasárnapnak George Coetzee is, aki tegnap egy nagyon szép bogey-mentes kört produkált, és ezzel esélyt adott magának arra, hogy behozhassa az élen járót.


A tabella első harmadában szerepel még, és jó játékkal még oda is érhet többek között Michiel Bothma (-13), Jbe Kruger (-13), Andrew Parr (-12), Robert Rock (-11) és Danny Willett (-11) is. Ami viszont szomorú tény, hogy a tavalyi Masters-bajnok nem jutott CUT-ba hazája versenyén, ami meglepő. Charl Schwartzel egyetlen ütéssel maradt csak le, de nem kell aggódni, lesz ez még jobb. Inkább szorítsunk azért, hogy a vasárnapi döntő megmérettetésen mindenki időben be tudja majd fejezni az ütögetéseit, és ne kelljen ismét villámlás vagy a sötétség miatt elnapolni a döntőt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés