Fejezetek a magyar golfból

A „Fejezetek a magyar golf történetéből” című dokumentum-riportfilm (szerkesztő-riporter: Lintner Sándor) két nagyobb időszakot ölel fel: 1911-től 1950-ig, valamint 1980-as évek derekától napjainkig.

A „Fejezetek a magyar golf történetéből” című dokumentum-riportfilm (szerkesztő-riporter: Lintner Sándor) két nagyobb időszakot ölel fel: 1911-től 1950-ig, valamint 1980-as évek derekától napjainkig. Noha a két időszak több emberöltőnyire van egymástól, mégis számos azonos momentumot tartalmaz. Például mindkét korszakra jellemző a tőkeszegénység miatti kevés golfpálya, a sportág népszerűtlensége okán a játékosok csekély száma, valamint a szép számú megvalósulatlan pályaterv. Nagy különbség azonban, hogy amíg a magyar golfsport kezdeti éveiben, az „aranykorban” voltak Európa szerte számon tartott versenyzőink, addig ma ilyenekkel sajnos nem rendelkezünk.

Rendelkezünk azonban olyan lelkes sporttársakkal, akik időt és fáradtságot nem kímélve, ásóval-kapával építettek pályát a Szentendrei szigeten. És felnőtt már az a golfozó generáció is, amelynek tagjai elismerve a pályaépítő „Kisoroszi pionírok” lelkes munkáját, emléküknek adózva fasort ültettek a golfpályán!

Mivel golfozni csak golfpályán lehet, ezért a magyar golfsport története egybeforrt a pályák történetével. Az elmúlt évek gazdasági válsága a hazai golfberuházásokat sem kímélte. A jelentős hitelekből épült pályák és egyéb létesítmények vagy bezárnak, vagy bizony nagyon megszenvednek az életben maradásért. A film szereplői őszintén beszélnek gondjaikról és a kilábalás lehetőségeiről.

A filmben megszólalnak és felvillannak a jelen tehetséges játékosai is, akik már külföldön is arattak babérokat, s akik talán ismét Európa élvonalába emelhetik a magyar golfsportot.

A film vetítési időpontja:
Sport1 – dec.30. 18:00
Sport2 – jan. 1. 11:00

Ízelítőül:


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés