Mesterré avatva

Fehér Zsolt golfedző sokadik diplomáját szerezte meg a közelmúltban. Ez azonban számára is sokáig különleges lesz, mivel PGA-oklevelével számos új lehetőség nyílik meg előtte. Erről, valamint általában a golféletről faggattuk őt.

Fehér Zsolt golfedző sokadik diplomáját szerezte meg a közelmúltban. Ez azonban számára is sokáig különleges lesz, mivel PGA-oklevelével számos új lehetőség nyílik meg előtte. Erről, valamint általában a golféletről faggattuk őt.

Nemrégiben PGA-diplomát szereztél. Mit jelent számodra ez az „elismerés”?
Mindenképp hatalmas előrelépés az amatőr világhoz képest. Ez tulajdonképpen egy tanulási folyamat végét jelentette, ám mindemellett valami újnak a kezdetét is.

Amikor azt mondod, valami újnak a kezdete ez az oklevél, mire gondolsz pontosan?
Elsősorban az oktatásra: további képzésekre is szeretnék majd jelentkezni a közeljövőben. Hiszen addig tanul az ember, amíg tanítja ezt a gyönyörű sportot. Jelenleg Hollandiába tervezek egy ilyen jellegű „kirándulást”.

Miért szerettél volna profi golfedző lenni?
Másfél évtizeden át rendezvényekkel foglalkoztam, úgy éreztem, váltásra van szükségem. Ebben találtam meg önmagam, ezen a területen szerettem volna tovább dolgozni. Ráadásul szeretem is csinálni, mivel rendkívül változatos.

Véleményed szerint milyen a magyar golf jelenlegi helyzete?
A világban tapasztalható gazdasági válság minket is elért valamilyen szinten. Ennek ellenére örömteli, hogy számos nagysikerű viadalt rendeztek az idei szezonban is.

Sok tehetséges versenyzővel találkoztál?
Számos jó játékos van a hazai mezőnyben, de valószínűleg még több lenne, ha olcsóbb, még jobb edzéslehetőségekkel tudnánk szolgálni. Akik vannak, azok viszont általában fizikálisan és mentálisan is fejlődőképesek, könnyű velük együttműködni a tréningek során.

Hogy értékeled az idei szezont?
Összességében szerintem hoztuk elvárásokat, jó évet zártunk egyénileg és csapatban is. Remélem, hogy a következő szezon is hasonlóan szép lesz.

Nemrég megjelent a legújabb Kincses Kalendárium, amely egyfajta keretbe foglalása a 2011-es idénynek. Olvastad már?
Belelapoztam és igen jó véleménnyel vagyok róla. Az idei Kincses Kalendárium hatalmas előrelépés az előzőekhez képest. Színvonalas, olvasmányos cikkeket találhatunk benne edzőkről, versenyekről és magukról a versenyzőkről is. Remek összefoglalása az évnek, csak ajánlani tudom. Szerintem mindenképp megéri a pénzét.

fotó: lacamilla tringer


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés