Jó érzéke van a marketinghez

Azt is mondhatnánk, hogy Javier Reviriego egy szerencsés fickó – sikerült neki a megfelelő időben lenni, a megfelelő helyen. Vagy, és ez a valószínűbb, a tökéletes profillal rendelkezik ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen fiatalon elérkezett karrierje csúcspontjára.

Azt is mondhatnánk, hogy Javier Reviriego egy szerencsés fickó – sikerült neki a megfelelő időben lenni, a megfelelő helyen. Vagy, és ez a valószínűbb, a tökéletes profillal rendelkezik ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen fiatalon elérkezett karrierje csúcspontjára.


Nemrégiben vette át ugyanis a Valderrama főigazgatói posztját, amely klub kiérdemelte már Európa legjobbja címet is. Ez a pozíció az egyik legnehezebb feladatnak tűnik. A Hungarian Golf csapata szeretné kicsit közelebbről megismertetni a szakembert a hazai golfozókkal.


Reviriego üzleti adminisztrációt tanult Amerikában ösztöndíjasként, majd később mesterdiplomát szerzett golfpálya vezetésből. Hat-hét évig profi golfozóként szerepelt az akadémiai kvalifikációjával a zsebében. Ez alatt az idő alatt, a versenyt kombinálta a felkészítéssel a Real Club de Golf de Sotogrande intézményben.


Akkor adatott meg az a lehetőség, hogy igazgatóként a Fuerteventurára mehessek. Ez akkor még egy relatíve új pálya volt, és azt kell mondjam, hogy nagyon élveztem legelső igazgatóságom periódusát.


Ezután, egy nagyon szigorú kiválasztási procedúrát követően ajánlottak fel egy állást a Finca Cortesin pályán. Ez hat évvel ezelőtt volt. Ez a hely volt a legmegfelelőbb, hogy fejleszteni tudjam az üzleti képességeimet, ráadásul egy nagyszerű csapattal dolgozhattam együtt, akiket a mai napig nagyra tartok. Mind a cégtől, mind pedig a dolgozók részéről egy nagyon jó üzletet kaptam. Hálás vagyok azért a hat évért, amit ott tölthettem.


A Cortesinről rögtön a Valderramára… elég gyors karrier.
Igen, mivel elég fiatal vagyok. Jelenleg 37 éves vagyok, és nem rendelkezem akkorra tapasztalattal, mint egy 60 éves. Az biztos, hogy a Finca Cortesin klubnál végzett munkámat elég magasan jegyezték, így kerülhettem képbe a Valderrama irányításának kérdésében is. Az ott végzett munkámat pozitívan értékelték, ahogyan ez évekkel korábban a Sotogrande esetében is volt. Azt mondhatjuk, hogy jó érzékem van ahhoz, hogy azt tudjam ajánlani adott helyzetben, amit keresnek.

Az eddigi tapasztalatod egyedinek mondható, annak fényében, hogy ilyen rövid idő alatt a csúcsra értél, és egy olyan ikonikus klubot irányíthatsz, mint a Valderrama.

Én kiváltságnak mondanám inkább. Dolgoztam a Real Club de Golf de Sotogrande-nál és a Finca Cortesin-nél, két szuper klub, és most a Valderramánál vagyok, a klubnál – amely nívósnak számít a történelme és amiatt a golf miatt, amit Európa számára reprezentál – amelyet fel lehet fogni egy klubvezető karrierjének csúcsaként. Ez egy nagyon fontos lépés számomra, és nagyon büszke vagyok arra, hogy itt dolgozhatok. Egy ilyen klub vezetése óriási kiváltság.


Ez egy új időszámítás a Valderramán, egy új elnökkel…
Az új bizottság áprilisban állt fel, és elég konkrét elképzelései vannak a Valderramát illetően a jövőre nézve. Számomra maximálisan érthető, hogy mik ezek az elképzelések. A Valderramát mindig a minőséggel kell összefüggésbe hozni, és a Valderramának (ha lehetséges és a feltételek adottak) minden évben egy major tornának kellene a házigazdája lenni. A törekvéseink ennek a két célnak vannak alárendelve.

Mik azok az elképzelések, amelyek prioritást élveznek a biztosság álláspontja szerint?
Mindezek mellett, szeretnénk modernizálni a céges struktúrát, ami vonatkozik az eljárásokra, a Valderrama image-ére, valamint a fejlett szolgáltatásokra. Az én szolgáltatás koncepcióm (amit a Finca Cortesin pályán is igyekeztem megvalósítani) nagyon hasonlít arra, amit a top amerikai pályák tudnak nyújtani, és ennek megvalósítása a célom a Valderrama esetében is. Már rendelkezünk a legjobb pályával és ellátással, és a célom az, hogy a legjobb szolgáltatást is elérjük, mind a tagok, mind pedig a látogatók számára.

Az adottságok, amely a pályának egy rendkívül magas színvonalú hírnevet szerzett, úgy gondoljuk, ez folytatódni fog…
Bizonyára. Fenn kell tartanunk az adottságok szintjét, és ha lehetséges, akkor fejlesztenünk kell azokat.

Vannak már tervbe véve nagyobb renoválások vagy változtatások?
Nagyobb renoválási tervek nincsenek. Arra vannak elképzelések, hogy miként tudnánk fejleszteni a klubházat, amely már jó pár éves, és mindenképpen fel kell újítani az elkövetkezendő években, hogy tudjuk tartani a lépést.

A pálya házigazdája az idei Andalucia Valderrama Masters-nek. Ez jövőre is így lesz?
Reméljük. Szponzori partnerei vagyunk a Turismo Andaluznak és jó kapcsolatokat ápolunk a bizottsággal is. Minden adott ahhoz, hogy egy ilyen jelentős eseményt lássunk vendégül, és, hogy a jövőben fejleszteni tudjuk az eseményt.

A tavalyi évhez képest voltak változások?
Teljesen más körülmények között rendezhettük meg az Andalucia Valderrama Masterst, mint 2010-ben. Nem vettünk részt az eseményt szervezésében és promóciójában. Ez a torna vezetőségi bizottságának feladata volt, de nem mint reklámozó vagy szervező, csak a bizottságot reprezentáltuk.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés