Sikerrel zárt a nemzetözi találkozó

Másfél éves megalakulása óta a Magyar Klubigazgatók Szövetségének immáron a harmadik konferenciája került megrendezésre 2011. november 10-11-én.

Másfél éves megalakulása óta a Magyar Klubigazgatók Szövetségének immáron a harmadik konferenciája került megrendezésre 2011. november 10-11-én. A szervezet fő küldetésének a klubiparágban dolgozó szakemberek folyamatos képzését tekinti és ennek megfelelően a klubiparág legelismertebb külföldi előadóit hívja meg képzéseire. Az MKSZ által szervezett konferenciák egyre népszerűbbek, ezúttal már majdnem 50 fő vett részt a 14 előadáson.

 

A kétnapos konferenciát Jerry Kilby, a CMAE ügyvezető igazgatójának sajnálatos betegsége miatt egyedül nyitotta meg Révész Tamás, a Magyar Klubigazgató Szövetségének elnöke. A megnyitóhoz csatlakozott Sarlós Péter, a Szövetség alelnöke is.

 

A rövid ismertetést követően egy rendkívül lendületes sorozatot nyitott meg Gregg Patterson, a The Beach Club (California, USA) ügyvezető igazgatója, aki immáron második alkalommal vett részt a magyar klubigazgatók képzésén. Energikus előadásai rendkívül szerteágazó ismereteket érintettek. A szolgáltatási kultúrától, a humán erőforrás menedzsmenten keresztül, a vezetői erényekig bezárólag. Létesítménygazdálkodás területén Szemerei Károly, a TORO és CLUB CAR magyarországi forgalmazója és egyben a Szövetség stratégiai szponzora, valamint Berta Zsolt a Golf Menedzsment Kft. tulajdonosa tartottak előadást. Online marketing témakörében Dárdai Balázs interaktív beszélgetése szélesítette a klubigazgatók ismeretkörét, míg az első napot Kormány Balázs, a Magyar Szállodaszövetség Budapesti régió elnökének előadása zárta a magyar borvidékeket bemutató prezentációjával. A tízórás előadássorozatot este 8 órakor egy kapcsolatépítő vacsora zárta, mely jócskán belenyúlt az éjszakába, hiszen a résztvevőknek lehetőségük nyílt személyesen is beszélgetni az előadókkal.

 

Másnap Gregg Patterson előadásával folytatódott a konferencia, majd csatlakozott a csapathoz Lodewijk Klootwijk, a European Golf Course Owners Association elnöke, aki bemutatta a golfsport holland fejlődési modelljét. Előadása rendkívül informatív volt és minden bizonnyal sok javaslata hasznosítható lesz a magyar golf fejlesztésében is.

 

Daniel Somogyi, a Montclair Golf & Country Club (New Jersey, USA) ügyvezetője nem ismeretlen a magyar klubigazgatók számára, hiszen már a tavalyi konferencián is szerepet vállalt a magyar szakemberek képzésében. Ezúttal két témakörben osztotta meg velünk ismereteit. Pénzügyi területen a tervezésről és a kimutatások fontosságáról beszélt, míg marketing témakörben rengeteg ötlettel látta el a klubvezetőket, amik a magyar klubiparágban is bevezethetőek.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés