Együtt a magyar golfért

A Magyar Klubigazgatók Szövetsége tavaly alakult meg és hatalmas elánnal vágott bele tevékenységébe. Ez nem csak itthon, de külföldön sem maradt észrevétlen, és az első nagy lehetőség nem is váratott sokat magára. Az MKSZ szervezésében tegnap kezdődött meg ugyanis a Kelet-Európai Klubigazgatók Konferenciája.

A Magyar Klubigazgatók Szövetsége tavaly alakult meg és hatalmas elánnal vágott bele tevékenységébe. Ez nem csak itthon, de külföldön sem maradt észrevétlen, és az első nagy lehetőség nem is váratott sokat magára. Az MKSZ szervezésében tegnap kezdődött meg ugyanis a Kelet-Európai Klubigazgatók Konferenciája.

Korábbi interjúnkban Révész Tamás mesélt arról, hogy milyen népszerű a kezdeményezés, és hogy közel félszázan jelezték részvételüket az eseményre, ahol nem csupán a klubigazgatók, de a golfklubok teljes csapata nagyon sok hasznos tudásra tehet szert. A HG portálnak Kovács Dániel, marketing manager mesélt az első nap élményeiről.

„Nagyon sokan látogattak el az eseményre, ma 48 ember alkotta a hallgatóságot, ami egy nagyon szép szám. Örülök annak, hogy itt lehetek, mert ez egy olyan tapasztalati forrás, ami nem sokszor adódik a hazai golféletben. Fontos megemlítenem, hogy az jól megszervezett előadások mellett azért is különleges ez a fórum, mert itt közvetlenül egymással is kapcsolatba tudunk lépni, már az első napon sikerült új ismeretségeket szereznem, ami nagyon pozitív lehet majd a jövőben. Ez egy olyan eszmecsere, ahol nem csupán a klubigazgatók és klubmenedzserek vesznek részt. Ellátogatott például néhány támogató, olyan szponzor, akik nagy szerepet töltenek be a golfban, jelenlétük évek óta fix pont a hazai golfos palettán. Számukra is nagyon sok újdonsággal kecsegtet ez az előadássorozat és eszmecsere lehetőség, hiszen meglátják, hogy mi felé szeretnénk elmenni, hogyan lehetne még jobban fellendíteni a magyar golféletet.” – mesélte az első nap után Kovács Dani.

És hogy mennyire széles a résztvevők palettája, azt jól példázza, hogy az eseményen részt vesz Szigeti Csaba, a Highland vezető oktatója, valamint Baranyai Róbert is, aki Bükön oktatja golfozni az embereket. A két oktató jelenléte bizonyítja azt, hogy a klubigazgatók mellett fontos egy nagyon jó csapat jelenléte, egy olyan team, akik saját ötleteikkel mindig próbálják feldobni a szezont, a klubéletet.

„Nagyon érdekes előadásokon vehettünk részt. A HG olvasói is megismerhették már Gregg Pattersont, aki egy hatalmas figura élőben. Előadása már a helyszínen olyan impulzusokkal tölt fel minket, ami egyszerűen hihetetlen. Mentalitása, a golfra való rálátása zseniális. Ezeket a gondolatokat a hazai golféletbe is át lehet ültetni, de fontos, hogy megtaláljuk magunk mellé a megfelelő partnereket, hogy elindulhasson a fejlődés. Amerikában egészen más a golfklubok működése, mint Magyarországon, hiszen ott komplett szolgáltatás csomagokat kínálnak az érdeklődők számára, ahol a golfhoz mindig találnak valami kiegészítő lehetőséget, ami mindig valami olyan újítás, amivel olyanokat is be tudnak vonzani a golfpályára, akik egyébként még nem is játszanak.”

A résztvevők egyébként maximálisan meg vannak elégedve a szervezéssel, minden pontosan zajlik, jó hangulatban telnek az előadások.

„A legjobb az egészben, hogy „majdnem” kollégákkal találkozhatunk az eseményen, akikkel nagyon jó kapcsolatot lehet kialakítani. Talán ami ennél is fontosabb, hogy mi nem konkurenciája akarunk lenni a másiknak, számunkra az a fontos, hogy olyan kapcsolatrendszert alakítsunk ki, amivel egymást tudjuk segíteni. Nekünk a magyar golf fejlesztése, előrelépése a legfontosabb, és ha a klubok nem fognak össze, akkor ezt sem tudjuk megvalósítani. Én nagyon bízom abban, hogy ez az esemény is sokat segít azon, hogy a következő szezonban még profibban kezdjük majd meg a szervezéseket, a verseny lebonyolítást és a golf népszerűsítését.” – tette hozzá Kovács Dániel.

A konferencia ma folytatódik, az esemény második napjáról, valamint a résztvevők tapasztalatairól természetesen beszámolunk a HG portálon.

fotó: lacamilla tringer


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés